Visa alla bilder
Visa film

Dnepr MT 650 — 1979

Ett lättkört sidvagnsekipage tackvare drivning på sidvagnshjulet samt backväxel.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ett ovanligt robust året runt motorcykelekipage."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
34 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14527
GÄVLE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Dnepr MT 650?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ett ovanligt robust året runt motorcykelekipage."

Beskrivning

En Dnepr 650 här med backväxel och sidvagnsdrift och samt för den sidvagnsutrustade motorcykeln speciella framgaffeln.
Den är tillverkad 1979 men såldes inte förrän 2004 förmodligen för att den var för dyr i detta topputförande. Dåvarande ägaren råkade ut för en liten fadäs med den redan efter ett par veckor och stukade då ena gaffelbenet något. Efter denna stukning blev den endast körd ca 50 mil och blev sedan ståendes utomhus i ca 4 år. Nuvarande ägaren fick ett tipps om och köpte den. Han brukade den under en tid men upplevde att den gick bra. Den besiktigades och ägaren parkerade den sedan i garaget. Men för något år sedan införskaffades en ny framgaffel och ett Ducati tändsystem.
Ducatis tändsystem är densamma som Ural numera levereras med.
Det satt ett ryskt elektroniskt tändsystem monterat från början och det ledde till problem, men med Ducatisystemet är detta numera åtgärdat.
Nya toppar och förgasare som matchar tändningen införskaffades också.
Även en ny växelströmsgenerator monterades så laddningen blev säkrare.
Denna Dnepr 650 har endast brukats i 214 mil så den har många mil kvar att ge.
Motorn är nyservad. Denna är svensksåld till skillnad från dom flesta andra i Sverige som är direktimporterade från öst.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1979/1979 
 • Första registreringsdatum
  2004-08-26 
 • Avläst mätarställning
  2142 km 
 • Kw / hk
  25 / 34 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Mörkblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Mekaniskt i bra fungerande skick.

 • Skick exteriör:

  Sliten öststatslack och skavd på några ställen.

 • Skick helhet:

  Fungerande och körklar i ett bra bruksskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-08-07
Ursprungsbesiktning: 2004-08-17 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2004-08-26
Senast godkända besiktning: 2017-05-06
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

I Ukraina har man producerat motorcyklar under varumärket Dnepr i drygt 40 år. Välkända för sina utmärkta terrängegenskaper blev det snart en militär storfavorit men sedan Ukraina blev självständigt är produktionen mycket låg. En av de mer moderna motorcyklarna är MT med 650 cc stor tvåcylindrig luftkyld boxermotor på 38hk och fyrväxlad låda med back.

KMZ-Dnepr, efter andra världskriget startade Sovjetunionen en andra fabrik för tillverkning av tunga sidvagnsmotorcyklar för i första hand militärt bruk, denna gång i Kiev, KMZ (Kiev Motorcycly Zavod = motorcykelfabriken i Kiev). Detta i syfte att komplettera den tidigare fabriken i Irbit, IMZ-Ural. Kievcyklarna är, liksom de från Irbit, baserade på BMW R-71. Fabrikens enda modell var under 50- och 60 talet åren en modifierad version av M-72 (som i sin tur är en sovjetisk kopia av BMW R71) som gick under namnet K-750. I slutet av 60-talet utvecklades en ny motorvariant variant på 650cc (OHV). Det är också i samband med den nya motorn, fabrikens motorcyklar började kallas "Dnepr" under namnet K-650. Under 70-talet exporterade motorcykeln till väst med blandade framgångar. I samband med järnridåns fall och Sovjetunionens upplösning minskade intresset för motorcykelmodellerna och produktionen minskades drastiskt under 90-talet. I mitten av 2000-talet ställde fabriken in produktionen, men långt in på 2010-talet pågick viss reservdelsproduktion i fabrikslokalerna.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Gävle

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-02-24.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG