Visa alla bilder
Visa film

Volvo LV60 DB (EPA-traktor) — 1929

Ett rullande och bevarat tidsdokument över EPA-traktorns historia i efterkrigstidens Sverige. Dessutom fint förpackad i en tidig Volvolastbils skepnad från sent 20-tal.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Varsamt renoverad av ett ideellt arbetsplatsgäng från Volvo Construction Equipment till ett representativt fint skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
42 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12528
KLÄSSBOL
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo LV60 DB?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Varsamt renoverad av ett ideellt arbetsplatsgäng från Volvo Construction Equipment till ett representativt fint skick."

Beskrivning

Det finaste tillvaron den här bilen kan få är få vara det som den är. Det kryllar inte av bevarade EPA-traktorer från den företeelsens början i landet. Lastbilen byggdes om till EPA-traktor i efterkrigstidens behov av ett mer motoriserat lantbruk. Den upptäcktes av nuvarande ägare i en lada vid ett köp av en fastighet. Fordonet renoverades sedan av en grupp ideella entusiaster vid Volvos fabrik för arbetsfordon i Arvika för att sedan ställas ut på Arvika Motormuseum. Efter den sejouren står den nu hemma hos ägaren som fann den i nyinköpta fastigheten. Gammal skylt och utdrag ur det gamla registret finns för ursprungskontroll och registreringsbesiktning. Enligt Transportstyrelsen är det sannolikt att bilen kommer att registreras som traktor.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1929/1929 
 • Första registreringsdatum
  1952-04-22 
 • Avläst mätarställning
  82458 km 
 • Kw / hk
  44 / 60 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen kunde inte startas vid dokumentationstillfället på grund av gammal bensin och ärgade tändstiftshattar, men motorn är renoverad, gick felfritt och rent när den ställdes in i förvaringen efter en tid på Arvika Motormuseum. Ägaren har nu åtgärdat tändstiftshattarna och bilen rullar för egen maskin igen, vilket också den lilla filmen visar.

 • Skick interiör:

  Gamla instrument och reglage från bilens originalutförande och första liv som lastbil under 30- och 40-talen är intakta. En fin ratt i trä förstärker den originalkänslan.

 • Skick exteriör:

  Varsamt renoverad utan att ta i för mycket. Bilen känns minst sagt genuin och äkta med till exempel sina gamla garderobsdörrar till hytten. Volvoemblem på motorhuven och de gamla åker-traktor-hjulen i ren metall understryker proveniensen.

 • Skick helhet:

  En fordon att vårda som det tidsdokument det är. Historien, funktionen och renoveringen i sig är alla en del av bilens proveniens. För en 16-åring med rätt körkort bör den här Volvon bli den hårdaste traktorn av alla på träffen eller i byn.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Peter Sundfeldt

Mail: peter.sundfeldt@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 38 80 22

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning.
Vänligen boka tid genom att ringa till Peter Sundfeldt på telefon +46 705 38 80 22 eller maila till peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske senast fredagen den 3:e april 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG