Visa alla bilder
Visa film

Ferrari Testarossa 5,0 12-cyl — 1990

Supersportbilarnas superikon i fint samlarskick. Med sina djärva, extrema Pininfarina-linjer och vassa mittmonterade V12-motor drömbilen för en hel generation.

Shaun Major
Export
Skicka meddelande

"Ett mycket fint exemplar av Maranellos tyngsta artilleri i kampen mot Lamborghini och Porsche. En av den moderna tidens mest åtråvärda sportbilsklassiker."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
Mäklas info_outline
Objektet är sålt efter förhandling eller förhandling pågår
OBJEKTNR
LAGERORT
12447
KINNA
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
990 - 1 100 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Shaun Major
Värderingsman väst / Export
Skicka meddelande

"Ett mycket fint exemplar av Maranellos tyngsta artilleri i kampen mot Lamborghini och Porsche. En av den moderna tidens mest åtråvärda sportbilsklassiker."

Beskrivning

En välskött Testarossa som de senaste tre åren tillhört Sportbilsfondens förnäma samling av klassiska bilar. Med två lika fina Testarossa avyttrar man nu ett av exemplaren. Denna exklusiva sportbilsikon är i samlarskick och tål att jämföras med de få övriga som finns till salu på svenska marknaden. Just det här exemplaret såldes ny i Tyskland men har sedan länge funnits i Sverige. Och här har den brukats mycket sparsamt. I slutet av 2003 hade den gått 6 945 mil och nu visar mätaren 8 051.
Originallacken har klarat åren mycket väl, och är med sin finish att betrakta som en femma på en femgradig skala. De signifikanta gälarna med de tjocka dörrarna har som allt annat perfekta springor, och sammantaget tål hela bilen en noggrann närstudie – vilket är långt ifrån självklart när det kommer till sköra supersportbilar. Inredningen håller samma klass med osliten känsla ner på detaljnivå. Som sig bör gifter sig det ljusa lädret perfekt mot den röda originalkulören. Skicket är mycket gott, men värt att kommentera är att förarstolen tappat lite färg på ryggstödet mot insteget. I övrigt finns få spår av ålder. Mattorna är inte helt perfekta men skämmer definitivt inte.
Instrumenteringen är ett barn av sin tid, med färddator och dold lucka för Alpine-stereon med sin fjärrkontroll. Likväl är detta klassisk klassisk Ferrari i varje tum – med den underbara originalratten från Momo och den välkända växelkulissen i aluminium.
Framrutan har fått en spricka, rutan ska dock bytas innan leverans. Arbetet görs för övrigt av välkända Ferrarispecialisten Von Braun Sportscars, vilka också kommer att göra en grundservice med oljebyte, och byta kamremmar för att bilen ska vara redo att avnjutas av sin nya ägare. Bilen kommer att vara klar tre, fyra veckor efter auktionsfinalen.
Detta exemplar med chassinummer 038696 går mycket fint – och känns som den ska i såväl motor, växellåda och chassi!
Redan när Ferrari presenterade sin Testarossa 1984 fick den sin alldeles speciella plats i sportbilsvärlden, och blev för de allra flesta bara uppnåelig som plansch att sätta upp på väggen i pojkrummet. Eller, möjligen att drömma om efter något av de sena avsnitten av Miami Vice. Med namnet hämtat från 50-talets Ferrari F250 Testa Rossa var detta homage som hette duga. Moderna tiders Ferrari Testarossa med sina extrema linjer har idag goda förutsättningar att bli lika åtrådd av kommande generationer bilentusiaster. De som bara nöjer sig med det bästa!

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1990/1990 
 • Första registreringsdatum
  1990-01-01 
 • Avläst mätarställning
  80515 km 
 • Regnr
  TEE505 
 • Chassinummer
  ZFFAA17B000086883 
 • Kw / hk
  291 / 396 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 5-växlad 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Rosso Corsa 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Detta är en välskött Testarossa som de senaste tre åren tillhört Sportbilsfondens förnämliga samling av klassiska bilar. Nya kamremmar, Service och Koppling gjord inför försäljningen "se bilder". Går mycket fint.

 • Skick interiör:

  Original skinn i ljust läder av mycket hög kvalitet. Höger stol mer eller mindre perfekt. Möjligen kan inredningen lyfta ytterligare något lite med en försiktig rengöring och insmörjning. Förarstolen i motsvarande skick, minus att skinnet tappat lite färg på ryggstödet mot insteget, se bild. Bör gå att åtgärda. I övrigt inga synliga skador i lädret. Mattorna är inte helt perfekta men inget som stör ögat. Man kan se en förslitning på förarsidan vid insteget och de lösa golvmattorna skulle inte rygga för en tvätt, även om de inte är störande smutsiga.
  Allt original, komplett och i prydligt välskött skick. Kringlan till original Momo-ratten visar på försiktiga spår av brukande. Fin osliten känsla i allt, i övrigt inte mycket att tillägga.
  Ett klassiskt fel på Testarossa är att spaken till bagageutrymmet fram inte fungerar på grund av vajern. Som på många andra exemplar öppnas den främre huven temporärt med hjälp av en diskret vajer under instrumentpanelen.

 • Skick exteriör:

  För att vara en originallack på en nästan 30 år gammal bil, en femma på en skala i lika många steg. Väldigt blank och utan oxid – trots att den är röd. Något litet färgsläpp och mikroskopisk bubbla kring framför allt gälpartierna. Några mindre tvättrepor som troligen går att polera bort. En svårupptäckt centimeterlång spricka i bakre stötfångaren. Några små men oundvikliga stenskott i nosen. En pytteliten bit plast fattas på grillgallret i anslutning till motorhuven. Spricka i framrutan, rutan kommer att bytas av Ferrarispecialisten Von Braun Sportscars innan leverans. Några av fälgarna har en del spår av brukande. Spår efter rostangrepp på några hjulbultar. 50 procentiga däck.

 • Skick helhet:

  I bästa samlarskick. En mycket välskött originalbil som aldrig varit trafikskadad

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2019-06-07
Ursprungsbesiktning: 2002-08-07 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2002-08-12 (900101) OBS! Fordonet är taget i trafik tidigare i annat land
Besiktigad tom: - 2021-11-30
Senast godkända besiktning: 2019-11-19
Körförbud: Nej
Skattebefriad: Ja
Antal ägare: 11

Fakta om modellen

Ferrari Testarossa presenterades 1984 som efterträdare till Berlinetta Boxer. Den var främst riktad mot konkurrenter som Porsche 911 Turbo och Lamborghini Countach. Namnet anknyter till Ferraris tävlingsbil 250 Testa Rossa som var mycket framgångsrik under 1950-talet. Testarossans design ritad av Pininfarina var, och är fortfarande, mycket djärv. Speciellt utmärkande är de så kallade "gälarna" på sidorna som blev en stor trend bland 1980-talets bilbyggare. Karossen vilar på ett rörramschassi, och är till större delen uppbyggd av aluminium, undantaget dörrar och tak som tillverkades av stål. Motorn är en platt (180 grader) 12-cylindrig V-motor (ofta felaktig kallad boxermotor, vilket den inte är eftersom kolvarna inte arbetar i mottakt) på ca 5 liter med fyrventilsteknik placerad i mitten av bilen. Den platta motorn gör att vikten placeras lågt, men bidrar även till att Testarossan är betydligt bredare baktill än framtill. Den femväxlade växellådan är placerad snett under motorn. Testarossan accelererar 0-100 km/h på cirka fem sekunder och har en toppfart runt 290 km/h. Under Testarossans elvaåriga liv gjordes ett antal förändringar. Efter ett par år omplacerades den högt placerade backspegeln ned till sidorutorna. De centrumbultade fälgarna ersattes 1988 med vanliga fembultade fälgar. Produktionen uppgick till 7 177 exemplar. Idag är bilmodellen en av bilhistoriens mest eftertraktade samlarbilar.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Shaun Major

Mail: shaun.major@bilwebauctions.se
Telefon: +46 709 72 40 07

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till Shaun Major på telefon +46 709 72 40 07 eller maila till shaun.major@bilwebauctions.se
Hämtning skall ske senast fredagen den 3:e april 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG