Visa alla bilder

Bolinder Munktell T21 traktor — c:a 1950

Fint T21 i originalskick. Första modellen i serien. Kommer från Volvo-museets samlingar. Har stått undanställd i nästan 20 år.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Ej startad nu, men motorn går runt och traktorn rullar lätt. Behöver nytt batteri. Normalt välvårdat bruksskick. Bra däck."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
8 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12355
SURTE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Ej startad nu, men motorn går runt och traktorn rullar lätt. Behöver nytt batteri. Normalt välvårdat bruksskick. Bra däck."

Beskrivning

Denna traktor köptes ny av lantbrukaren Frank Bengtsson i Varberg och användes på somrar vid höskördar i drygt 25 år. På 1980-talet skänktes den till Volvomuseet i Göteborg och visades i deras traktor del. På 1990-talet överläts den till en person som var verksam för museet. Han hade den i sitt fingarage för samlarfordon. Säljs nu för ägarens dödsbo. Ej startad på senare år men motorn går runt och är av vanlig Volvo B4-modell så det borde inte vara några problem att få den att gå igång med nytt bränsle och batteri. Har stått torrt och är i ovanligt fint originalskick. Anmärkningar är att lacken flagnar på några ställen och lite ytrost, men inget allvarligt.

Traktorn är inte införd i dagens bilregister. Gamla reg.-skylten sitter på och med detta nr bör köparen kunna få fram kopia på gammalt reg-bevis och sedan registrera in den om man önskar. Säljs oregistrerad.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  c:a 1950 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  30 / 40 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Ej startad, men är i normalt funktionsdugligt skick Senast körd för 8 år sedan

 • Skick exteriör:

  Ser normal ut. Lite ytrost, småbucklor och flagad lack finns.

 • Skick helhet:

  Hel och fin, normalt skick. behöver startservice

Fakta om modellen

Legendariska Volvo / Bolinder Munktell T21 tillverkades mellan 1946 till 1948. Med bensin/fotogenmotor på cirka 40 Hkr, traktorn blev snabbt populär. Traktorn med grunden i T20:s chassi blev snabbt en storsäljare och räknas idag som en av Bolinder Munktells verkliga milstolpar. Detta är första modellen som under 1950-talet utvecklades och såldes i uppdaterade och större/starkare versioner fram till 1962.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Michael Luft

Mail: michael.luft@bilwebauctions.se
Telefon: +46 708 20 21 13

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till Michael Luft på telefon +46 708 20 21 13 eller maila till michael.luft@bilwebauctions.se
Hämtning skall ske senast fredagen den 3:e april 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG