Visa alla bilder

Volvo 145 GL injection B20F — 1974

En lyxig 145:a som var byggd för USA-marknaden. Insprutning och skinnklädsel var några försäljningsargument nu som då. Nybesiktigad 210916.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En mycket trevlig Volvo som fungerar bra."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
106 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14093
STOCKHOLM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En mycket trevlig Volvo som fungerar bra."

Beskrivning

Nuvarande ägare har just ändrat inriktning på sin bilsamling och kommer då att sälja denna fina och ovanliga Volvo 145 specad för USA-marknaden. Det betyder bl.a att den har för året (1974) den nya K-Jettronic insprutningen. Skinnklädsel är också en amerikaspecifik utrustningsdetalj. Bilen är renoverad för cirka 15 år sedan då byttes reservhjulsbaljorna. Mycket bra skick karossmässigt. Innan hellack så monterades huv, bakluckan och dörrarna av. Motorn renoverad/genomgången. Går och låter perfekt. Nyligen genomgångna bromsar. Bytt stötdämpare samt till röda fjädrar. Nyligen bytt till en ny bensinpump och vattenpump. Ny olja och filter. Nya stift. Nyrenoverade fälgar c:a 6,5 tum breda med bra däck. Blyfri konverterad topp. Original Volvovindruta med inbyggd antenn är den också utrustad med.

Endast tre brukare. Inköpshandlingar finns. Andra ägaren hade bilen från 1976 till 1987. Ägare nr 3 mellan 1987 - 2021. Avställd mellan 1987 - 2013. Efter renovering knappt körd.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1974/1974 
 • Första registreringsdatum
  1975-08-13 
 • Avläst mätarställning
  150 213 km 
 • Kw / hk
  85 / 116 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Gul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor genomgången/renoverad. perfekt komp etc.

 • Skick interiör:

  Några små inredningssaker saknas. Skinnklädseln på sittdynan bak behöver bytas/renoveras. Stolarna är helt ok.

 • Skick exteriör:

  Stänkskydd saknas. Lås höger sida ur går trögt.

 • Skick helhet:

  En mycket trevlig Volvo som fungerar bra.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2017-07-08
Ursprungsbesiktning: 1975-08-13 (regbes) (Ombes:20131010)
Datum i trafik första gången: 1975-08-13
Senast godkända besiktning: 2016-06-21
Besiktigad tom: - 2018-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 6

Fakta om modellen

1966 lanserade Volvo nya 140-serrien, ett par senare kom den ikoniska kombin 145 som tog över efter Amazon i herrgårdsvagnsutförande. Volvo hade tidigt förstått att erbjuda en funktionell bil med brett användningsområde. För den moderna barnfamiljen passade kombikoncept som hand i handske. Det rymliga bagageutrymmet sväljde avsevärda prylar och snabbt blev 145 svenskarnas favorit nummer ett.
De tidigaste 145:orna anses som mycket eftertraktade. På grund av sina goda egenskaper fick de allra flesta Volvo 145 slita ont och hårt, som ”basbil” försvann de stora flertalet till skroten efter att tjänat familjer, hantverkare och andra brukare efter 15-20 år.
Designen på Volvo 145 är ikonisk, designchefen Jan Wilsgaard satte stilkonceptet på hur framtida herrgårdsvagnar skulle se ut för lång tid framöver. Fortfarande i modern tid inspireras Volvos designer av formerna. Särskilt lättheten i linjespelet tillsammans med de rymliga innerutrymmena är eftertraktat.
Speciellt för dessa sena 145:or är den modernare instrumentpanelen, ratten, ny front. På 1974 kom också de karaktäristiska stötfångarna som var ett krav från den amerikanska marknaden. De skulle klara en krock upp till 5 km/h utan att behöva repareras.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Stockholm

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-10-28.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG