Visa alla bilder

Volkswagen Typ 3 1600 — 1973

Fastback-Folka i tidstypisk kulör i ett vettigt bruks- och räddningskick. Den besiktigades senast för 30 år sedan och har stått i garage sedan dess. Bilen har nu fått en uppstartsservice och går att köra, men kräver en del arbete för att få i trafik igen.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Körbart och rullande renoveringsobjekt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
40 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13758
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ 3 1600?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Körbart och rullande renoveringsobjekt."

Beskrivning

Såld av EG Larsson Bil i Borås och har haft samma ägarfamilj hela tiden, den såldes ny till den tidigare ägarens moster, som körde bilen fram till början av 1990 -talet då den ställdes undan. Den nuvarande ägaren köpte bilen 2009 med avsikt att renovera den, men han avled tidigare i år och bilen säljs nu på uppdrag av hans dödsbo. Original service- och instruktionsböcker finns och följer med.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1973 
 • Första registreringsdatum
  1972-12-19 
 • Avläst mätarställning
  62479 km 
 • Kw / hk
  40 / 54 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Orange 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  En uppstartsservice är gjord med oljebyte, översyn av bränslesystem och en även generell allmän översyn. Den går nu att köra och bromsa med hjälp av parkeringsbromsen för enklare förflyttning. Bromsarna kräver därför en noggrann översyn/renovering., vänster bromsok fram är upphängt. Växellåda och koppling är i gott skick, bilen låter mycket, ljuddämparen är skadad och behöver bytas. Fjädringen fungerar runtom, men bilen är hög fram.

 • Skick interiör:

  Interiören har alla originaldetaljer, stolarna har och har haft överdragsklädsel och tyget under är i fint skick. Sammantaget är det rent och snyggt, och dessutom utan någon tråkig lukt.

 • Skick exteriör:

  Den har fortfarande i stora sin ursprungliga lack, men huven är omlackad. Det är en del ytrost och angrepp huvudsakligen runt de bakre hjulhusen, på frontplåten, på bakstammen och under båda blinkers på framskärmarna. Bottenplattan verkar vara solid, utan hål och bara lite ytrost här och där.

 • Skick helhet:

  Ett bra vinterprojekt för en Volkswagen-entusiast, bilen kräver i första hand en mekanisk/teknisk arbetsinsats för att besiktigas. Modellen som sådan är ovanlig nuförtiden och bilen är värd att jobba på.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1991-10-20
Ursprungsbesiktning: 1972-09-29 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1972-12-19
Senast godkända besiktning: 1990-07-10
Besiktigad tom:- 1992-07-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-10-28.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG