Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Beach Buggy 1500 — 1967

En klassisk buggy byggd på en lika klassiskt kortad bottenplatta. Välbyggd och fortfarande i mycket fint skick.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Tidstypisk fin rödmetallic lack och lika fin undertill."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
70 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14148
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Beach Buggy?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Tidstypisk fin rödmetallic lack och lika fin undertill."

Beskrivning

Byggd på kortad 1500-bottenplatta med klassisk buggykaross i plast. Motorn är en trimmad H-motor, förmodligen på 1800 cc. Skivbromsar fram, White Spoke-fälgar och passande däck. Kom till samlingarna i Pålsbodas Volkswagen museum 1997, besiktigades senast 2019 och är därmed besiktningsbefriad. Den nuvarande ägaren köpte buggyn 2019.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1967/1969 
 • Första registreringsdatum
  1969-06-11 
 • Avläst mätarställning
  74077 km 
 • Kw / hk
  32 / 44 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Crèmefärgat konstläder 
 • Färg
  Röd metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt, pigg och rolig att köra med en lättväxlad låda. Litet läckage från växellådan, en packning som behöver bytas enligt ägaren.

 • Skick interiör:

  Hel och snygg inredning med ett litet baksäte och inklädd störtbåge, allt i samma crèmefärgade vinyl.

 • Skick exteriör:

  Överraskande fin finish på lack och detaljer med några stenskott och märken från normal användning. Fälgar och däck i bra skick, och bottenplattan är ren med bra färg. En fungerande och prydlig sufflett, ett någorlunda bra väderskydd, ingår.

 • Skick helhet:

  En trevlig och välhållen representant för beach buggy-eran. Professionellt byggd med ett snyggt tidstypiskt utseende, rolig maskin och fin funktion.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2019-03-25
Ursprungsbesiktning: 1969-06-11 (regbes) (Ombes:19850515)
Datum i trafik första gången: 1969-06-11
Senast godkända besiktning: 2019-05-07
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 13

Fakta om modellen

Att bygga en Beach Buggy blev under några år på 1980-talet en rejäl fluga i Sverige – mycket tack vare Göran Ambell och Sture Torngren på tidningen Wheels som dels lobbade hårt för mjukare besiktningsregler, dels körde sitt idag legendariska Beach Buggy-projekt i tidningen. Projektet gav ringar på vattnet och snart hade landet flera tillverkare av glasfiberkarosser.
Allt startade dock med ingenjören, båtbyggaren, konstnären och surfaren Bruce Meyer i Kalifornien som tillverkade sin klassiska Dune Buggy Meyers Manx-kit mellan åren 1963 och 1971. Resultatet blev ett av de busigaste fordon man kan tänka sig – både billiga, snabba och med finfina terrängegenskaper.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-10-28.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG