Visa alla bilder

SAAB 900 Turbo Cabriolet (2,0T/16v) — 1992

Cabriolet i USA-utförande med stora T16-motorn. En ägare och välvårdat men solblekt bruksskick då den gott i Kalifornien i torrt klimat .

Michael Luft
Värderingsman
Skicka meddelande

"Bilen har gått 114.000 miles vilket motsvarar 19.000 svenska mil. Normalt orenoverat originalskick. Går fint men har lite slitage, på inredning och stötfångare, som syns på bilderna."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
71 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13620
LIDKÖPING
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
75 - 115 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka meddelande

"Bilen har gått 114.000 miles vilket motsvarar 19.000 svenska mil. Normalt orenoverat originalskick. Går fint men har lite slitage, på inredning och stötfångare, som syns på bilderna."

Beskrivning

Denna bil är tillverkad 1992 i finska Nystad och såld ny i Kalifornien sommaren 1992. Den har haft samma ägare (en svenskättling) fram till 2020, då han slutade köra bil på grund av åldersskäl. Han servade altid bilen på samma ställe, Viking-Motors i Marina Del Ray.
Under hösten 2020 kom bilen till Sverige och har nu servats och registrerats in, är körklar. Den går fint i motor och växellåda och suffletten funger fint.
Den är dock solblekt främst på klädsel och mattor, på insidan, se bilder, (skinnklädseln har blivit torkat och blivit hård). Sufflett och lack är original och i normalt skick. Inga skador på karossen men skav finns på stötfångarna, fram och bak. Suffleten har några hål där den slitits när de viks, framgår av bilderna. På dessa ställen blir det alltid hål, då tyget får ett skarp veck här. Visas på HRM-bil i Lidköping efter tidbokning med Tobias, på tel: 0763 192726.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1992/1992 
 • Första registreringsdatum
  2021-03-08 
 • Avläst mätarställning
  114120 miles 
 • Regnr
  WBE08W 
 • Chassinummer
  YS3AL76L6N7012179 
 • Kw / hk
  129 / 175 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Helläder 
 • Färg
  Svart solid 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Trevlig att köra. Bra drag i motorn, med skön turboeffekt. Saabs bästa motor vid denna tid. Bilen kan behöva en enklare genomgång på det tekniska, då vi ej kunnat utläsa senaste servicedatum.

 • Skick interiör:

  Hel och ok, men med följande anmärningar: Solblekt på instrumentbräda och säten men inget trasigt. (skinnet på sätena har dock hårdnat då den stått nercabbad i stark sol. Tändaren saknas och det finns ett par lösa knappar på instrumentbrädan och ratten, se bilder.

 • Skick exteriör:

  Nomlat skick, lite smårepor och stenskott finns runtom men inga skador och absolut ingen rost. Skav på stötfångare finns. Plast/krom-listen som sitter i stötfångaren fram saknas. Några hål i suffletten tejpade. Motorhuv fram omlackad. Solblekt mattsvart lack på mellanplåten mellan huven och framrutan.

 • Skick helhet:

  Snygg och trevlig hobbybil med mycket körglädje. Bra bruksskick med lite smårepor, särskilt på stötfångare, fram- och baktill. Lätt att åtgärda om man så önskar. Skinnklädseln behöver smörjas/mjukas upp och sufflettens yttertyg bytas för att bilen skall bli riktigt snygg.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-03-08 (Förreg)
Ursprungsbesiktning: 2021-03-08 (regbes)
Datum i trafik första gången: -
Senast godkända besiktning: 2021-03-08
Besiktigad tom: - 2023-03-31
Årsskatt: 1282 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: -

Fakta om modellen

Saab 900 cabriolet i sin ursprungliga, klassiska form byggdes från 1986 till 1993. Modellen blev en storsäljare i USA då den var fyr-sitsig, bekväm, lättkörd och samtidigt sportig med 16-ventilers fulltrycks-turbomotor och fin form.
80% av produktionen såldes till Kalifornien och bilen blev i slutet av 1980-talet en innebil i Hollywood och Beverly Hills med omnejd. Här finns fortfarande flest bilar bevarade. 1992 års modell, som denna bil, är sista och bästa utförandet och känns igen på att bak-spoilerns sidor (i gummi) följer hela kupe´-kanten, ända fram till backspeglarna. Tidigare började denna kant längre bak.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Göteborg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734174990
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG