Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 190 SL (W121) — 1960

En av världens vackraste bilar, enligt många. Här ett svensksålt exemplar i fint bruksskick. Få ägare, senaste sedan 1993. Säljs för dödsbo.

Ulf Olsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fin att köra. Kommer från samling där den körts mycket lite de senaste 20 åren.
Äldre omlack, några blåsor i grundfärgen finns. Fint helhetsintryck."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
745 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13973
OLOFSTRÖM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ulf Olsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fin att köra. Kommer från samling där den körts mycket lite de senaste 20 åren.
Äldre omlack, några blåsor i grundfärgen finns. Fint helhetsintryck."

Beskrivning

Denna bil har en intressant svensk historik, en av de första ägarna var skånekonstnären Hans Ripa, tillika skapare av Ripagården utanför Båstad. Bilen såldes i slutet av 1981 till en köpare från Växjö. Den köptes 1993 av nuvarande ägare som var en känd bilentusiast i Värnamo, den har alltså haft samma ägare de senaste 28 åren. Bilen användes senast sommaren 2016, bl.a. till bilprovningen. Godkänd utan anmärkning. Nu framtagen och uppstartad. Går fint i motor och växellåda samt bromsar. Kan dock behöva en service då den stått länge. Den har sedan 80-talet rullat i Småland (tidigare i Växjö) och klarat sig mycket fint i lack, kaross och inredning, (troligtvis för den stått i bra garage det mesta av sin tid). Den har en äldre omlackering, från 1980-talet som ser bra ut men på bakskärm och baklucka finns blåsor i lacken, som kommer från det sprutspackel som användes vid denna tid. Inga synbara rostangrepp. Mätaren står nu på 722 mil men börjar om igen vid 10.000 mil.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1960/1960 
 • Första registreringsdatum
  1960-01-01 
 • Avläst mätarställning
  07225 
 • Kw / hk
  89 / 121 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Besiktigad för alltid 2016. Uppstartad nu, efter några år i vila, provkörd några mil och allt tekniskt verkar fungera bra. Ny fin olja i motorn.

 • Skick interiör:

  Hel och snygg inredning med alla originaldetaljer på plats. Säten i svart skinn, troligtvis omklädda, bra gjort.

 • Skick exteriör:

  Karossrenovering med ny lack utförd slutet på 80-talet, enligt uppgift från ägarens släktingar Bilen har inte rullat mycket efter det. Kromsläpp på något ställe kofångare bak, se bild. En lackskada, spricka i lacken nertill på vänster dörr. Sprutspackelprickar syns under lacken på bakluckan samt vänster framskärm (se bilder).

 • Skick helhet:

  Fint helhetsintryck både på in- och utsidan, mindre brister finns. Fräsch bil i originalutförande, fin i detaljerna. Vill man förbättra den så kan man snygga till stötfångarna med nytt krom, eller byta dessa.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1998-08-12
Ursprungsbesiktning: 1960-01-01 (regbes) (Ombes:19810930)
Datum i trafik första gången: 1960-01-01
Senast godkända besiktning: 2016-06-14
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

MB 190 SL tillverkades 1955 - 1963 i totalt 25881 exemplar. Förebilden var den större 300 SL men i enklare och billigare utförande. En 190 SL kostade 1955 16.500 D-mark medan en 300 SL kostade nästan det dubbla, 29.000 D-mark. Mycket hämtades från 4-dörrars sedanserien såsom den nya motorn med överliggande kamaxel, fram och bakvagn och andra mekaniska delar. Karossen är dock en helt egen för att ge eleganta linjer. Vid en renovering kan således reservdelar från pontonmodellen användas vilket ger en lättare och billigare renovering än av 300 SL.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Olofström

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Brocenter Olofström
Ulf Olsson
Telefon: +46 706 34 05 12

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-09-16.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG