Visa alla bilder

Volvo 262 Bertone Coupé V6 — 1980

The only factory produced top-shopped car in the world. Cool bil tyckte Volvos kunder i USA. Svårsåld i Sverige. Jättedyr,dubbla priset mot en vanlig 240 på sin tid. Nu het samlarbil.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka meddelande

"Fint exemplar av sista årsmodellen där de fick nya bakpartiet. Bra skick både på ut- och insidan. Går bra, välservad, allt gått fint. Gått nästan 30.000 mil. Inte mycket för en Volvo, känns fräsch."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
72 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13061
AVESTA
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
125 - 150 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka meddelande

"Fint exemplar av sista årsmodellen där de fick nya bakpartiet. Bra skick både på ut- och insidan. Går bra, välservad, allt gått fint. Gått nästan 30.000 mil. Inte mycket för en Volvo, känns fräsch."

Beskrivning

Bilen kom tillbaka Sverige från USA 1989 och togs i bruk 1990. Har rullat i mellansverige med endast fyra egentliga brukare sedan ny. Bra skick både kaross, lack och inredning. Orenoverad men äldre omlack och ser ut som den bara gått 10.000 mil. Titta på bilderna och njut av det fina skicket och alla vackra och ovanliga Volvo- och Bertone-detaljer. Fin färgkombination med solidsvart lack och beige skinnklädsel.
Just en sådan här svart 262 Coupé såldes för två år sedan av en Schweizisk auktionsfirma för drygt 800.000 kr. Anledningen till detta var att den bilen tillhört den kända popartisten David Bowie, sedan ny. Faktiskt Bowies favoritbil. Kul kombination av tokig och begåvad musikkonstnär som privat gillade trygg folhemsvolvo med italiensk lyx och flärd.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1980/1980 
 • Första registreringsdatum
  1989-10-19 
 • Avläst mätarställning
  183697 miles 
 • Regnr
  MZW919 
 • Chassinummer
  C26269AD007128 
 • Kw / hk
  103 / 140 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och transmission. AC urkopplad

 • Skick interiör:

  Rekonditionerad skinninredning i bra skick.

 • Skick exteriör:

  Bra äldre omlackering. Ordentligt rostskyddad.

 • Skick helhet:

  En bra bil i bruksskick utan synlig rost.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2019-07-01
Ursprungsbesiktning: 1989-10-19 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1990-07-09
Senast godkända besiktning: 2018-06-19
Besiktigad tom: 2021-01-31
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 9

Fakta om modellen

I mars 1977 stod en ny Volvomodell på bilsalongen i Genevé som redan från start var tänkt som en bil för bara några få. När Volvo 1800ES försvann 1973 saknade Volvo ett riktigt flaggskepp och Jan Wilsgaard fick i uppdrag att skapa en fyrsitsig sportig coupé med basen i den kommande 264-modellen. Frånsett själva det låga kupétaket med den kraftigt vinklade framrutan var allt 264. Eftersom Volvo inte själva hade produktionsresurser lät man Bertone i Turin modifiera karosserna och ansvara för lackeringen. Sammanlagt tillverkades 6 622 vagnar mellan 1977 och 1980 då modellen lades ner. 262 Bertone följde samma utvecklingskurva som övriga 260-serien – vilket bland annat innebar andra bakljus och ny baklucka 1979.
1976 och 1977 tillverkades även en 262 med vanlig tvådörrarskaross. Både 262 och 262C var främst avsedda för amerikanska marknaden.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare:

Johan Ålander
+46 705 80 91 17
johan.alander@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast fredagen den 16:e oktober 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG