Visa alla bilder
Visa film

Volvo 244 Turbo B21ET — 1983

En riktig Volvoklassiker i toppskick som många drömde om som ny.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Det är sådana här bilar man ska köpa. I stort sett orörda originalbilar som bara har fått ett löpande underhåll."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
175 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13044
LINKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 244 Turbo?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Det är sådana här bilar man ska köpa. I stort sett orörda originalbilar som bara har fått ett löpande underhåll."

Beskrivning

Nuvarande ägare har ägt bilen i 30 år. När han köpte den svensksålda Volvo Turbon hos Volvohandlaren i Linköping hade den gått endast 5 000 mil. Bilen fick då en omlackering i originalkulör på grund av att den tidigare ägaren kört mycket på grusväg och därmed blästrat lacken.
I samband med köpet köptes och monterades Volvo original R-Sport klädsel, larm och centrallås, intercoolersats som ökade effekten från 155 hk till 170 hk. Chassiet stramades också upp med ett Volvo original Holding Kit. Några år senare byttes efter rådgivning av Volvos tävlingsavdelning till en vassare kamaxel samt nya ventilstyrningar. I samma veva byttes också avgassystemet till 2,5 tum diameter. En ny koppling sattes i vid 12 331 mil. En dragkrok godkänd för 1500 kg är också monterad.
De delar som byttes ut vid intercooler monteringen finns kvar och medföljer bilen.

Nypris 1983 var 86 200 kr

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1983/1983 
 • Första registreringsdatum
  1982-10-05 
 • Avläst mätarställning
  151000 km 
 • Kw / hk
  114 / 155 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Ljusblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Mycket bra uppgraderat skick.

 • Skick interiör:

  Mycket bra. R-Sport överdragsklädseln är ej avtagen sen monteringen för 30 år sedan.

 • Skick exteriör:

  Mycket bra. Några mindre repor i den 30-åriga lacken. En skada på bakre stötfångaren.

 • Skick helhet:

  En mycket bra bil i ett drömskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2016-04-12
Ursprungsbesiktning: 1982-10-05 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1982-10-14
Senast godkända besiktning: 2020-07-21
Besiktigad tom: 2022-07-31
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Turboversionen var den dyraste prestandamodellen av Volvos familjevagn 240. Lanseringen skedde 1980 och de första bilarna såldes som årsmodell 1981. Året efter lanserades 245 Turbo. Bilarna var dock bara för vissa marknader och några till den svenska blev det aldrig de första åren. De första 245 Turbo som såldes i Sverige fick årsmodell 1984. Sista året för Turbon blev 1985 och då erbjöds bara kombiversionen.
Förutom motorn var det en rad specifika detaljer. På utsidan var det egentligen bara fälgarna av Volvos Virgomodell och emblemen som skiljde Turbo från GLT. Inuti var det tydligare med plyschklädsel och hastighetsmätare graderad till 220 km/h. Ratten var också speciell, liksom läderdamasken runt växelspaken. Dessutom fick sedanmodellen svart innertak.
Under huven satt en B21ET med turbo från amerikanska Garrett, och med 155 hk klarade 240 Turbo 0-100 km/h på 9 sekunder. Få bilar rullar dock idag med original oljekyld turbo eftersom de byttes mot vattenkylda när de havererade. Någon Intercooler satt aldrig original, däremot fanns den att köpa via Volvo R-Sport och med en sådan monterad fick motorn hela 170 hk.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare:

Johan Ålander
+46 705 80 91 17
johan.alander@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast fredagen den 16:e oktober 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG