Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 350 SLC V8 — 1973

Köpt ny av nuvarande ägares far och bevarad i ett otroligt originalskick. Bilen har bara ägts inom familjen dvs. far, dotter och nu sonen.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka meddelande

"En orörd bil i originalutförande är alltid imponerande. Den är endast servad och underhållen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
181 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13042
BROMMA
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
120 - 140 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Johan Ålander
Värderingsman mitt och norr
Skicka meddelande

"En orörd bil i originalutförande är alltid imponerande. Den är endast servad och underhållen."

Beskrivning

Bilen beställdes hos den svenske återförsäljaren men hämtades i Stuttgart vid Mercedes-fabriken av förste ägaren, säljarens far. Därav de tyska exportskyltarna. Knappt hade den fått sitt registreringsnummer innan vi bytte till den nya typen av registreringsskyltar i Sverige. Fakturan på inköpspriset är utan moms och tull (tillkommer drygt 21000:-, finns verifierat)
Det finns hur mycket papper och dokumentation som helst. Varenda tankning, torkarblad, olja filter (skruv o bult) finns noterade i de handskrivna körjournalerna. Alla besiktningsprotokoll finns med sedan ny. Det har varit ombesiktningskrav en gång pga. CO halten, annars blanka papper (det glömdes att det saknades spolarvätska en gång också). Den har förärats ett flertal höga placeringar vid märkesklubbens omröstningar "Peoples Choice".
SLC:n är utrustad med en dragkrok godkänd för 1200 kg. Detta för att familjens SMW husvagn skulle kunna kopplas på för en semestertripp när andan föll på.
Bilen har bara ägts inom familjen dvs. far, dotter och nu sonen.
Mercedes SLC-modell tillverkades 1971 till 1981. Detta var Mercedes moderna lyxcoupé med längre chassi än cabrioletversionen SL som byggdes till 1989. Jämfört med SL hade SLC ett litet baksäte och var 2+2 sitsig. SLC byggdes i en förhållandevis liten serie, 60 000 exemplar – att jämföra med SL som byggdes i 260 000 exemplar.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1973/1973 
 • Första registreringsdatum
  1973-05-25 
 • Avläst mätarställning
  162500 km 
 • Regnr
  FOZ226 
 • Chassinummer
  10702312007488 
 • Kw / hk
  147 / 200 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Gul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går mycket bra i motor och transmission.

 • Skick interiör:

  Mycket bra skick. Något sliten klädsel på förarstolens sittdyna.

 • Skick exteriör:

  Mycket bra skick. En lackbättring på höger bakhörn finns.

 • Skick helhet:

  Ett fantastiskt bra skick med mycket dokumentation.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2003-06-06
Ursprungsbesiktning: 1973-05-25 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1973-06-13
Senast godkända besiktning: 2020-08-25
Besiktigad tom: 2022-08-31
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Mercedes SLC-modell tillverkades 1971 till 1981. Detta var Mercedes moderna lyxcoupé med längre chassi än cabrioletversionen SL som byggdes till 1989. Jämfört med SL hade SLC ett litet baksäte och var 2+2 sitsig. SLC byggdes i en förhållandevis liten serie, 60 000 exemplar – att jämföra med SL som byggdes i 260 000 exemplar.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare:

Johan Ålander
+46 705 80 91 17
johan.alander@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast fredagen den 16:e oktober 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG