Visa alla bilder

Mercedes Benz 180 Ponton (W120) — 1955

En klassisk Mercedes i ett fantastiskt skick, 3 ägare och garanterat 8550 mil. 65 år gammal bil i orenoverat unikt fint originalskick.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En unik bil då inget utom servicedelar är utbytta. Bilen ser nära nog ut som när den lämnade försäljningshallen 1955. Välservad och extremt välvårdad."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
145 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12964
ALLERUM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes Benz 180 Ponton (W120)?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En unik bil då inget utom servicedelar är utbytta. Bilen ser nära nog ut som när den lämnade försäljningshallen 1955. Välservad och extremt välvårdad."

Beskrivning

Denna Mercedes köptes 1955 av en herre i Helsingborgstrakten. Han var mycket rädd om sin bil och lät den alltid stå i garage. Den brukades fram till 1966 då han avled och dottern ärvde bilen. Hon använde den sparsamt och bilen stod mest i garaget.
Under hela tiden servades den på BP macken i Allerum där man såg till att hålla den i toppskick.
Dottern tyckte att bilen användes för lite samt att hyran för varmgaraget blev en onödig kostnad så hon erbjöd nuvarande ägare och tillika ägare till BP macken att köpa den 2002. Mätarställningen var då drygt 8500 mil. Bilen ställdes undan några år men togs fram och besiktigades 2008 med 8547 mil på mätaren.
Då tiden är knapp för en hårt arbetande verkstadsägare blev det inte mycket kört och då den besiktigades 2010 hade den bara rullat 8 mil sedan 2008. Tiden går och bilen används inte varför nu han har beslutat sig för att sälja den till någon som har tid att glädjas åt denna fina bil.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1955/1955 
 • Första registreringsdatum
  1955-01-01 
 • Avläst mätarställning
  85550 km 
 • Kw / hk
  38 / 52 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 4-vxl 
 • Klädsel
  Grönt skinn 
 • Färg
  Grå solid 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går mycket bra, välskött och servad av kunniga personer. Är nu besiktigad utan anmärkning för alltid.

 • Skick interiör:

  En original skinninredning i ett otroligt fint orört skick. Har någon suttit i bilen? Enda slitage man ser är på armstödet vid förardörren. Trevligt originaltillbehör är de prydnadskuddar som matchar klädseln.

 • Skick exteriör:

  Otroligt fin originallack och krom. Nära nyskick. Finns några små bucklor på taket vid C-stolpen samt lite på passagerardörren. Dessa har uppkommit i samband med uppställning i varmgaraget på 90-talet. Finns även en spricka i vindrutan på förarsidan.

 • Skick helhet:

  Mer original än så här kan det inte bli, en körklar tidskapsel.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-09-09
Ursprungsbesiktning: 1955-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1955-01-01
Senast godkända besiktning: 2020-09-14
Besiktigad tom: Besiktningsbefriad
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

W120 180 (1953-62)
Typ 180, som introducerades i juli 1953, var Mercedes-Benz första nykonstruerade volymmodell efter andra världskriget. Med sin självbärande pontonkaross bröt den helt med föregångarna. Sidventilsmotorn följde dock med från 170 S. Även bakaxeln var av samma typ som 170 S. I februari 1954 tillkom dieselversionen 180 D, med motor från 170 DS och ännu blygsammare prestanda. I september 1955 infördes den enkelledade pendelaxeln från 190 SL, vilket gav bättre väghållning.
I juli 1957 kommer 180a, med nedtrimmad toppventilsmotor från W121.

I juli 1959 avlöser 180b/180 Db, med ny kylarmaskering och nya stötfångare.

Sista utvecklingen, 180c/180 Dc, introducerades i juli 1961. Bensinaren hade högre motoreffekt genom modifierad ventilmekanism, dieseln hade nu fått tvålitersmotorn från W110.

När produktionen upphörde i oktober 1962 hade man byggt 271 217 st W120.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare:

Ted Gryth
+46 705 65 67 27
ted.gryth@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast fredagen den 16:e oktober 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG