Visa alla bilder

Ford F100 Pick-up Stepside V8 — 1953

Attraktiv stepside, en shortbed, det vill säga med utanpåliggande hjulhus och smalt och kort flak. Import från Texas, renoverad till utställningsskick i Sverige under 4 år.

Peter Sundfeldt
Värderingsman
Skicka meddelande

"Bilen var i bra skick och användes ett tag Sverige innan ägaren bestämde sig för att lackera om den. Bilen togs isär helt, ramlyftes och alla detaljer renoverades till nyskick med mycket nya delar. Mycket fint resultat."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
240 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13054
UDDEVALLA
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
270 - 300 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Värderingsman väst
Skicka meddelande

"Bilen var i bra skick och användes ett tag Sverige innan ägaren bestämde sig för att lackera om den. Bilen togs isär helt, ramlyftes och alla detaljer renoverades till nyskick med mycket nya delar. Mycket fint resultat."

Beskrivning

Denna bil var rostfri, och ovanligt rak och fin i plåten (se bild) när den kom till Sverige våren 2005. Ägaren registrerade in bilen och körde en sommar innan han bestämde sig för att lackera om bilen. Då ägaren är flygplanstekniker lämnades inget åt slumpen, eller lämnades ogjort. Hela bilen demonterades och renoverades i detalj. Ram och kaross blästrades och allt lackerades i delar, professionellt i utföranden som motsvarar original. Bilen registreringsbesiktigdes i originalutförarande och när den var färdigrenoverad så blev den MFRF-försäkring-besiktigad och godkänd som originalbil.
Följande är utfört: Renoverad ram, framaxel,  styrsnäcka, bromsar, fälgar, däck (235x75x15), motor, koppling, mellanaxel, bakaxel, fjädring, stötdämpare,  avgassystem, kyl & värmesystem, bränsletank, elsystem (tygomspunnet som original). Nya sidorutor och bakruta,iInredning, gummilister mm. Besiktad och helt körklar. Godkänd för MHRF-helförsäkring. Motor: 292 Y-Block. Växellåda: 4vxl. manuell. Bakaxel: 9" 3:0 utv. 
Resultatet talar för sig själv. Det enda i anmärkning vi kunde hitta var en spricka i glaset på höger ventilationsruta. Alla ytor, plåtsektioner och skarvar är så fina att bilen är likvärdig (eller sannolikt finare) än när den var ny. Att bilen aldrig var dålig innan renoveringen bevisas av att orginalgolvet på flaket behållits orenoverat, det är alltså inte iordningjort.
Originalmotorn var en rak 6:a på 101 Hkr. Denna ersatt av en renoverad tidstypisk V8:a, 292 Y-Block som sitter i bilen. Originalmotorn kan köpas till separat om köparen så önskar.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1953/1953 
 • Första registreringsdatum
  2006-05-08 
 • Avläst mätarställning
   
 • Regnr
  XBS226 
 • Chassinummer
  F10D3K17236  
 • Kw / hk
  147 / 200 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Konstläder 
 • Färg
  Beige 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Klassisk mjuk V8-gång med en manuell 4-växlad låda. Hela drivlinan känns rejäl och bra ihopskruvat. Den nuvarande ägaren har förfinat bilen ytterligare, mer info om det kommer

 • Skick interiör:

  Inredningen är likvärdig med ny, uppsydd och tolkad av den förra ägaren.

 • Skick exteriör:

  Väldigt fint yttre, en noggrant utförd lackering. Den beige kulören är enligt uppgift original Ford från den årsmodellen.

 • Skick helhet:

  Bättre än så här blir det knappast om letar efter en Ford femtiotalspickis i lätt custom med originalfeeling.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2019-10-14
Ursprungsbesiktning: 2006-05-08 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2006-09-22 (530101)
Senast godkända besiktning: 2017-04-28
Besiktigad tom: Besiktningsbefriad
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare:

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare:

Peter Sundfeldt
+46 705 38 80 22
peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast fredagen den 16:e oktober 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG