Visa alla bilder

Volvo PV 444 B4B — 1947

Denna vackert bevarade PV 444 är i exceptionellt skick och har stannat inom samma familj i imponerande 74 år med endast två ägare.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Denna bil har en charmig historia. Nuvarande ägare åkte i den som barn då den ägdes av dennes farbror. Mycket arbete har lagts ner på restaurering genom åren. Även om bilen för närvarande fungerar och är körbar skulle den må bra av en service eftersom den inte har körts mycket det senaste året."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
130 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16503
LUNDSBRUNN/SKARA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo PV 444?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Denna bil har en charmig historia. Nuvarande ägare åkte i den som barn då den ägdes av dennes farbror. Mycket arbete har lagts ner på restaurering genom åren. Även om bilen för närvarande fungerar och är körbar skulle den må bra av en service eftersom den inte har körts mycket det senaste året."

Beskrivning

Denna bil har en otrolig historia, då den har stannat inom samma familj i en imponerande period av 74 år. Den nuvarande ägaren har en känslosam koppling till den, efter att ha vuxit upp med att åka i den bredvid sin farbror som barn och så småningom själv tagit över ägarskapet. Det finns till och med en humoristisk anekdot från 1960-talet då de blev omkörda av en VW Bubbla, vilket irriterade farbror så mycket att de omedelbart besökte en skrot för att köpa en B16-motor med planen att köra om Bubblan i framtiden.

I slutet av 1990-talet ärvde nuvarande ägare bilen. Under de senaste åren har det genomförts omfattande renovering och uppgraderingar. Noterbart är att en korrekt B4B-motor har monterats, även om den ursprungliga motorn också ingår, om än i behov av en översyn. Det senaste arbetet som utförts på bilen inkluderar:

Motorrenovering med en ny kamaxel.
Ny förgasare.
Genomgång av elsystem.
Renovering av bromsar.
Nytt innertak och dörrsidor.
Nya hjullager.
Nya navkapslar.
Omkromning av alla kromdetaljer.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1947/1947 
 • Första registreringsdatum
  1947-01-01 
 • Avläst mätarställning
  91 771 km 
 • Kw / hk
  29 / 39 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen är i fint skick och behöver endast service och en mindre justeringar. Motor, växellåda och bromsar fungerar bra. Bra hjul och däck och. Besiktningsbefriad. Motorrummet är rent med många nya delar.

 • Skick interiör:

  Hela interiören behåller sin ursprungliga charm med alla autentiska detaljer. De ursprungliga sätena är fortfarande i gott skick med tanke på ålder. Nya dörrsidor och innertak. Gummimattor i bra skick. Instrumentbrädan är komplett med fungerande instrument, har dock en mindre spricka men en ersättningspanel ingår.

 • Skick exteriör:

  Karossen är rak och fri från rostproblem. Alla skärmar har bytts ut vid något tillfälle, och bilens underrede är rent, se bilder. Lacken är fin med bara mindre skavanker som enkelt kan poleras bort om så önskas. Bilen har utmärkt detaljarbete, och kromarbetet runt om är ljust och väl underhållet. Bagageutrymmet är också rent och snyggt.

 • Skick helhet:

  En Volvo PV444 med endast två ägare och i detta exceptionella skick, tillsammans med dess fascinerande ägarhistoria, är verkligen ett sällsynt fynd.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2008-05-01
Ursprungsbesiktning: 1947-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1947-01-01
Senast godkända besiktning: -
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Lundsbrunn/Skara

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-09.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG