Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ1 Bubbla 1303S 1600 — 1975

Sällsynt fint exemplar av det rent objektivt bästa utförandet, den sista årsmodellen som tillverkades i Tyskland. Professionellt renoverad med en garanterad körsträcka på bara drygt 9 500 mil.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Snygg och trevlig representant för modellen. Fin körupplevelse, hel och fräsch både på in- och utsidan."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
112 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16578
BOHUS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ1 Bubbla 1303S?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Snygg och trevlig representant för modellen. Fin körupplevelse, hel och fräsch både på in- och utsidan."

Beskrivning

Sällsynt välbevarad VW 1303 av en sällsynt årsmodell. När den här bilen såldes på våren 1975 hade VW Golf (som lanserades våren 1974) blivit en storsäljare vilket gjorde att få Typ 1 bubblor såldes i Sverige. Detta trots att bilen förbättrats på en rad punkter, där kuggstångsstyrning var den viktigaste nyheten. Efterfrågan på VW Golf gjorde att man lade ner produktionen av 1303 i augusti 1975. 1303 med sin välvda stora framruta och stolar och styrning från Golf var toppen av VW-bubblans utveckling som pågått med förbättringar ända sedan mitten på 1930-talet. En enklare modell, i det gamla utförandet med platt framruta och chassi och mindre motor byggdes dock till 1978 i Tyskland och i även längre in andra länder, och längst i Mexico, ända till 2003.

Detta exemplar hade sin första ägare från 1975 till 1998. Andra ägaren hade bilen till 2003, då den ställdes av och såldes vid 9100 körda mil. Sedan ställdes bilen undan för att våren 2022 säljas till en VW-entusiast som lät göra en stor teknisk översyn. Nytt bromssystem runtom monterades, nya fälgar och däck, service och nytt avgassystem samt nya gummilister med mera. Då bilen var ovanligt välhållen både på in- och utsidan men med några mindre rostangrepp på skärmkanterna så byttes alla skärmar vintern 2022 och även fotstegen. Bilen lackades under list våren 2023 men upptill och på bakluckan är det fortfarande originallacken kvar. Att bilen klarat sig så bra beror på att den alltid parkerats inomhus och endast använts under sina första tretton år (härefter har den varit entusiastbil). Att den fick en genomgripande rostskyddsbehandling när den var ny har också bidragit till det fina skicket.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1975/1975 
 • Första registreringsdatum
  1975-03-26 
 • Avläst mätarställning
  95 360km 
 • Kw / hk
  37 / 50 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Fin på vägen, bra känsla i chassi och bromsar och ett trevligt drag i motorn. Inga konstiga ljud eller skrammel. Nya däck och strålkastare. Teknisk översyn och service gjord hos VW-specialisten Fahlkes i Åmål. Nybesiktigad utan anmärkning och är därmed också besiktningsbefriad.

 • Skick interiör:

  Hel och fin originalinredning, inga nedsuttna säten och fräsch under mattorna. Fina dörrsidor och instrumentpanel utan sprickor.

 • Skick exteriör:

  Fin lack, bra glas- och krom, några oxidprickar på bakre stötfångaren. Mycket fin undertill och fram i reservhjulsbaljan likaså. Nya skärmar och fotsteg runtom monterade och lackerade vintern 2022 och därefter professionellt rostskyddsbehandlad.

 • Skick helhet:

  Ett ovanligt fint exemplar av den Typ1-modell som egentligen är mest bekväm att köra. Med kuggstångsstyrningen känns bilen som en modern bil (jämfört med tidigare modeller) och i detta utförande tillverkades och såldes den bara 1975. Dessutom såldes bara 900 bilar i Sverige och idag finns runt 20% kvar. En eftertraktad modell att finåka med.
  OBS! Renoveringsarbetet och lackeringen 2022-2023 gjordes av proffsföretag och kostade totalt, med material och arbete mer än 125.000kr.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2003-06-13
Ursprungsbesiktning: 1975-03-12 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1975-03-26
Senast godkända besiktning: 2023-02-07
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Bohus

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-09.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG