Visa alla bilder
Visa film

Renault R20 TS — 1978

En sällsynt överlevare från 70-talet som är såld ny i Sverige. I dag finns det endast cirka 30 st kvar på svenska vägar.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Ägaren, en Renault-tekniker, har haft bilen i 3 år. Under denna tid har han renoverat bromsar, installerat ny kam-och drivremmar, renoverat kylaren, gått igenom elsystemet, bytt bakre avgassystem och bytt alla vätskor. Bilen är besiktigad och godkänd tom 31 juli 2025. Den går bra även om det finns ett mindre avgasläckage."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
28 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15530
ALINGSÅS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Renault R20 TS?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Ägaren, en Renault-tekniker, har haft bilen i 3 år. Under denna tid har han renoverat bromsar, installerat ny kam-och drivremmar, renoverat kylaren, gått igenom elsystemet, bytt bakre avgassystem och bytt alla vätskor. Bilen är besiktigad och godkänd tom 31 juli 2025. Den går bra även om det finns ett mindre avgasläckage."

Beskrivning

Såld ny i Sverige och kördes de första åren främst i södra Sverige. 1989 köpte en Renault-återförsäljare / samlare bilen och den förvarades i hans samling fram tills dess att den nuvarande ägaren köpte den 2020. Dess bevarade skick idag är ett bevis på den förvarats väl och genomgått rostskyddsbehandlingar. Den nuvarande ägaren, en Renault-tekniker, tog på sig uppgiften att starta upp bilen igen. En grundlig genomgång gjordes och att eventuella slitna delar ersattes. Sedan dess har bilen kört lokalt och till flera evenemang. Den drar idag mycvket uppmärksamhet då den är väldigt ovanlig på dagens vägar.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1978/1978 
 • Första registreringsdatum
  1978-10-24 
 • Avläst mätarställning
  167447 
 • Kw / hk
  80 / 109 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Ljusbrun 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Omfattande arbete gjorts på bilen av nuvarande ägare. Den startar omedelbart och låter bra. Både bromsarna och den automatlåda fungerar som det skall. Utrustad med robusta stålfälgar och nya däck.

 • Skick interiör:

  Karrossen är rak och ren. Dock finns det mindre bubblor runt bensinfyllningen, baksätets hörnfönster och nedre kanterna på dörrarna, avgasröret och bagageluckan. Dessa brister är subtila och märks inte lätt på avstånd. Bilen har fått en ny färg, och trots tiden som gått behåller färgen sin glans och ger en bra finish. Det finns vanliga repor, bubblor och reparationer på vissa områden, inklusive en liten färgskada på motorhuven (se bifogade bilder för detaljer). Underredet är rent och stadigt, men det finns mindre skador på domkraftspunkten på förarsidan.

 • Skick exteriör:

  Karossen är rak och snygg för att vara en Renault från 1978, men den har små blåsor runt bensinlocket och bakre sidofönstret samt kring de nedre kanterna av dörrarna, avgasröret och bagageluckan. Dessa är inte så märkbara utifrån. Bilen har blivit omlackad och ser fortfarande bra ut. Normalt med repor, blåsor och bättringar. Lackskrap på motorhuven "se bilder". Undersidan av bilen ser ren och snygg ut, men det finns mindre skada vid domkraftspunkten på förarsidan, och två mindre hål om ca 3cm. Besiktningen har inte anmärkt på detta vid besiktningen.

 • Skick helhet:

  Om du letar efter något unikt och en ovanlig sommarbil är detta det perfekta valet.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-06-24
Ursprungsbesiktning: 1978-03-20 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1978-10-24
Senast godkända besiktning: 2021-06-24
Besiktigad tom: 2023-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 10

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Alingsås

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-09.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG