Visa alla bilder
Visa film

Porsche 911 / 996 Carrera 2 cabriolet Tiptronic — 2002

Tre ägare fram till idag. Fint exemplar med vettigt miltal och välhållet originalskick. Bra historik.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Mycket körglädje och lättkörd för alla körkort med Tiptronic-lådan. Fräscht exemplar som känns bra på vägen. Några smårepor exteriört."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
193 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16585
BOHUS
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Porsche 911 / 996 Carrera 2 cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Mycket körglädje och lättkörd för alla körkort med Tiptronic-lådan. Fräscht exemplar som känns bra på vägen. Några smårepor exteriört."

Beskrivning

Välskött och välservad bil med bara tre ägare. Bilen köptes av nuvarande ägare i Pasadena i Kalifornien hösten 2021 när han besökte en barndomsvän från Sverige som flyttat till USA för många år sedan. Bilen hade tillhört vännens familj (fru och dotter) i åtta år och de köpte den av första ägaren hösten 2014. Bilen kom till Sverige våren 2022 och ägaren väljer nu att sälja den efter två fina sommarsäsonger och cirka 400 körda mil. Den är utrustad med original hardtop i originalkulör som följer med. Fint ljud- och klimatanläggning och utrustad med farthållare. Sufflettmekaniken fungerar utan anmärkning. Bilen är nyservad och har nya däck.
OBS! Hardtopen finns för avhämtning i garage på Lidingö i Stockholm. Bilen finns i Göteborg, i Bohus, på Djupedalsliden 1.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  2002/2002 
 • Första registreringsdatum
  2022-11-15 
 • Avläst mätarställning
  161 216km 
 • Kw / hk
  235 / 320 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Mörkblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Känns som den ska, det vill säga en bra känsla i motor, växellåda och bromsar. Hög komfort, bra prestanda och lättkörd med den fina sexväxlade automatlådan. Inga vibrationer eller skrammel. Nyservad av Rennsport i Göteborg i juni 2023, erkänt duktiga och specialicerade på modernare vätskekylda Porschar. IMS-lager bytt vid 12.000 mil 2017. Handlingar på detta saknas, ägarens man i USA var själv bilmekaniker med egen verkstad. IMS-lagret kollat vid senaste oljebytet, inga anmärkningar. Pixelfel på displayen till klimatanläggningen (se bilder).
  OBS! detta har framkommit vid visning av bilen under veckan; Elhissarna till de små bakre sidorutorna har glapp i kontakterna på mittkonsolen, men fungerar via kontakten till suffletten. Fjärrfunktionen i nycklarna glappar (dåligt batteri i nyckeln?) men dörrlåsen och centrallåset funkar fint. Säljaren garanterar att mätarställningen är korrekt.

 • Skick interiör:

  Hel och fin inredning med endast mindre slitage som motsvarar 16.000 mil. Inga egentliga anmärkningar.

 • Skick exteriör:

  Bilen är i välvårdat originalskick och säljaren garanterar att bilen aldrig varit trafikskadad. Fronten och en bakskärm är omlackerad på grund av stenskott och ser snyggt ut utan nyansskillnader. Några smårepor. Porsche-emblemen på centrumkåporna nyligen tyvärr pillats bort av någon klåfingrig person. Ett stenskott finns mitt i framrutan, men gav ej anmärkning på bilprovningen.

 • Skick helhet:

  Välvårdad bil. Bra exemplar i skick som motsvarar 16 000 mil. Säljaren garanterar mätarställningen och att bilen aldrig haft några skador. Den tål att köras året om, men som sommarbil med suffletten nere är den som allra bäst. En prisvärd och blivande klassiker.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-07-07
Ursprungsbesiktning: 2022-11-15 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2023-07-07 (020101)
Senast godkända besiktning: 2022-11-15
Besiktigad tom: 2024-01-31
Årsskatt: 2627 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Bohus

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-09.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG