Visa alla bilder
Visa film

Nash Coupe Convertible 3810 6 cylinder — 1938

Denna Nash "Lafayette" Coupé Cabriolet är ett exceptionellt sällsynt fynd. Efter att ha genomgått en omfattande renovering är den i ett utmärkt skick. Enligt Nash klubben är det troligtvis det enda kända exemplaret av sitt slag i hela Europa.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Noggrant renoverad av en passionerad samlare med omfattande kunskap och kontakter. Nästan varje mekanisk aspekt, inklusive motorn och karossen, har renoverats. Startar lätt, smidig växellåda och utmärkta bromsar. Den är också besiktningsbefriad. En dröm att äga och beundra på nära håll."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
276 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16506
LUNDSBRUNN/SKARA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Nash Coupe Convertible 3810?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Noggrant renoverad av en passionerad samlare med omfattande kunskap och kontakter. Nästan varje mekanisk aspekt, inklusive motorn och karossen, har renoverats. Startar lätt, smidig växellåda och utmärkta bromsar. Den är också besiktningsbefriad. En dröm att äga och beundra på nära håll."

Beskrivning

Ägaren av denna bil är verkligen den ideala personen att köpa från, givet hans omfattande engagemang för att restaurera 1930-talsbilar. Här har det inte sparats på utgifterna under renoveringsprocessen vilket resulterat i högsta kvalitet och en nogrannhet på detaljer som är väldigt bra.

Bilens historia är lika fascinerande, med register som går tillbaka till dess första registrering 1938 i Sverige, som framställs i de bifogade arkivbilderna. Den har förblivit inom samma familj i många år, vilket kulminerade med dess ägande av armémajor Wilkström från Uddevalla, som förvärvade bilen 1946 och behöll den till 1960. Efter den perioden blir bilens historia mindre klar, men den hamnade slutligen på en skrotgård. På 1990-talet snubblade den nuvarande ägaren över denna dolda skatt, som då hade hade genomgått en delvis utförd renovering. Ägaren påbörjade dock ett omfattande restaureringsprojekt som slutfördes först år 2000. Idag är den inte bara befriad från besiktningar, men också i fullt fungerande skick.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1938/1938 
 • Första registreringsdatum
  2000-05-16 
 • Avläst mätarställning
  38407 
 • Kw / hk
  70 / 95 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Mörkröd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Under restaureringen har nästan alla slitna mekaniska komponenter bytts ut. Motorn renoverades vid köpet, och genom åren har koppling, förgasare, startmotor, bromsar, fjädring noggrant ersatts och uppgraderats. På grund av begränsad användning under det senaste året är det rimligt att överväga en mindre rutinmässig service.

 • Skick interiör:

  Interiören har genomgått en komplett renovering. Säten och dörrsidor kläddes om i läder, mattorna byttes ut och instrumentbrädan blev renoverad av Woodman. Dessutom installerades ett nyare cabriolettak, och kromdetaljerna och listerna blev omkromade. Trots att dessa uppdateringar skedde för några år sedan är interiören fortfarande i fint skick.

 • Skick exteriör:

  Hela karossen genomgick en omfattande restaureringsprocess, inklusive att den strippades ner till den rena strukturen för reparation och renovering. Nya gamla lager (NOS) framskärmar installerades, och fordonet fick en professionell omlackering, med alla kromdelar expertmässigt omkromade. Som ett resultat visar karossen idag en rak och välpassande panelkonfiguration, med en livfull och rostfri lackfinish. Underredet är i nyskick och har flera nyare komponenter, som framgår av de tillhandahållna bilderna. Den enda lilla anmärkningen att notera är några lätta sprickor i gummit på trappbrädan.

 • Skick helhet:

  Om du är på jakt efter en exceptionellt sällsynt vintage Nash i superbt renoverat skick, erbjuder möjligheten till många underbara år av njutning, då är detta det perfekta valet för dig.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2000-05-16
Ursprungsbesiktning: 2000-05-08 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2000-05-16 (380401)
Senast godkända besiktning: 2000-05-08
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Lundsbrunn/Skara

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-09.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG