Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 280 CE — 1977

En premiumvagn med riklig utrustning för sin tid. Restaurerad till originalskick med plåt och lack, för fem år sedan.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"När Mercedes själva, såväl när C 123 premiärvisades som efteråt vid klassiska återblickar, presenterar sin ikon är det ofta den mörkgröna kulören med beige inredning som förevisas. Den är snygg och när man ser den här vagnen förstår man Mercedes marknadsfolk. Modellen är tilltalande och en välbyggd vagn. Det här exemplaret är inget undantag men den behöver en genomgång för att gå ordentligt, troligen bränslesystemet."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
58 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16439
STOCKHOLM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 280 CE ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"När Mercedes själva, såväl när C 123 premiärvisades som efteråt vid klassiska återblickar, presenterar sin ikon är det ofta den mörkgröna kulören med beige inredning som förevisas. Den är snygg och när man ser den här vagnen förstår man Mercedes marknadsfolk. Modellen är tilltalande och en välbyggd vagn. Det här exemplaret är inget undantag men den behöver en genomgång för att gå ordentligt, troligen bränslesystemet."

Beskrivning

Enligt uppgift såld i Sverige genom Philipsons, då med reg-nummer GDJ836. Nuvarande ägares släkting blev ägare nummer två och hans mormor nummer tre. I mitten av 90-talet flyttade hon hem till Finland och tog med sig bilen. För fem år sedan gjordes där ett renoveringsarbete med plåt, lack och underredsbehandling. Även fälgarna renoverades och målades. För två år sedan tog så nuvarande ägare tb bilen till Sverige. Med bilen följer diverse dokument från första tiden i Sverige samt från Finland och foton från renoveringsarbetet. Mätarställning nu 15.018 Mil.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1977/1977 
 • Första registreringsdatum
  2021-12-03 
 • Avläst mätarställning
  150 180 km 
 • Kw / hk
  130 / 177 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Tygklädsel med tygmattor. 
 • Färg
  Mörkgrön metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den startar med bensin direkt i luftinsuget och låter bra men vill sedan inte gå. Provkörning kunde därför ej genomföras men den gick en kortare stund, så att några filmsnuttar kunde tas. I övrigt förefaller allt fungera väl men då den stått still en tid, är en genomgång att rekommendera. Ej kontrollerad på lyft men den är relativt nyligen plåtrenoverad och det som kunde ses såg bra ut.

 • Skick interiör:

  Inredningen har enligt uppgift haft överdrag sedan ny. Originalklädseln ser mycket fin ut när man lättar på den formsydda klädseln. Dörrsidor, innertak och mattor är i bra skick men kan bli än bättre med en rekond. Nertill på dörrsidor finns något slitage och solskydden har missfärgningar. Trädetaljer i fint skick med ett par små borrhål vid mittkonsol. Tidstypisk Blaupunkt musikmaskin. El-soltak fungerar väl.

 • Skick exteriör:

  Bilen är omlackerad i originalkulör och är blank och fin, syns lite kring någon rutlist. Fina Baroque-fälgar och bra däck. Krom, glas och gummi i bra skick, fanns dock ett par små stenskott i frontruta. Utrustad med SEC-huv. Motor- och bagageutrymmen i bra skick.

 • Skick helhet:

  En 280 Coupé Einspritz är kvalitetsbyggd vagn från Mercedes och 70-talet, med fin sexcylindrig motor och bra prestanda. Det krävs en genomgång, för att få ut den på vägarna igen. Fast med det sagt, så får du då en eftertraktad solid och elegant klassiker.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-05-25
Ursprungsbesiktning: 2021-11-17 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2021-12-03 (770101)
Senast godkända besiktning: 2021-11-17
Besiktigad tom: 2023-11-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Mercedes modell W123 presenterades i januari 1976 och byggdes fram tom januari 1988. Modellen tillverkades i fyra och femdörrars versioner. I mars 1977 tillkom också en två-dörrars coupéversion i hardtop utförande, den fick beteckningen C123. De byggdes på ett chassi med kortare hjulbas. Den fanns från början som 230 C, 280 C och 280 CE, där E står för Einspritz. Coupémodellen tillverkades fram tom årsmodell 1985 och tillverkades i nästan 100.000 exemplar.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Stockholm

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-09.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG