Visa alla bilder
Visa film

Dodge Six Royal 6 cylinder — 1939

Ursprungligen såld ny i Sverige. Den genomgick en omfattande renovering på 90-talet och är fortfarande i utmärkt skick. Imponerande nog är den en av endast 12 andra registrerade bilar av samma modell i Sverige.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Nuvarande ägare, som säljer andra bilar från 1930-talet på denna auktion, har omfattande erfarenhet av att renovera och bilar från den här eran. För nästan 30 år sedan genomgick motorn och nästan alla andra komponenter en grundlig renovering. Sedan dess har bilen kontinuerligt underhållits och servats. Startar smidigt och får jämnt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
150 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16505
LUNDSBRUNN/SKARA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Dodge Six Royal ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Nuvarande ägare, som säljer andra bilar från 1930-talet på denna auktion, har omfattande erfarenhet av att renovera och bilar från den här eran. För nästan 30 år sedan genomgick motorn och nästan alla andra komponenter en grundlig renovering. Sedan dess har bilen kontinuerligt underhållits och servats. Startar smidigt och får jämnt."

Beskrivning

Dokumentationen av denna Dodge Six Royal ger värdefull historisk kontext. Det verkar som att den första ägaren tog emot bilen 1939 i Göteborg, på plaketten i motorrummet står det "Svenska Bilfabriken Stockholm AB." Detta antyder att dessa bilar sannolikt byggdes under licens för Dodge/Chrysler i Sverige under den tidsperioden.

Den omfattande karossrenoveringen av bilen som påbörjades 1990 och är en imponerande insats. Detta omfattande projekt slutfördes, och bilen registrerades in och besiktigades på våren 1992 efter många hundratals timmars engagerat arbete. Motorn renoverades och samtidigt gick man igenom kamaxeln, kolvarna och ringarna, samt åtgärdande av alla slitna motorkomponenter, inklusive bromsarna, bränslesystemet, kopplingen, elsystemet, fjädringen och mer.

Karossen reparerades, och märkvärdigt nog installerades sällsynta NOS (New Old Stock) framskärmar. Hela fordonet lackerades sedan professionellt, och alla kromkomponenter kromades om. Interiören genomgick en omfattande renovering med omklädda säten, dörrsidor, innertak och all träpanel, med de sista detaljerna från företaget Woodman. Denna omfattande restaureringsarbete och uppmärksamhet på detaljer har bidragit till bilens enastående skick och historiska betydelse.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1939/1939 
 • Första registreringsdatum
  1992-03-26 
 • Avläst mätarställning
  40000 
 • Kw / hk
  61 / 83 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Ljusgrön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen går mycket bra och är i utmärkt skick. Ett rent och väl underhållet motorrum som innehåller många nyare delar. Underredet är fläckfritt och har många nyare komponenter. Eftersom den är befriad från besiktning under livet, behövs bara en mindre service och justering, särskilt med tanke på att den inte har kört mycket det senaste året.

 • Skick interiör:

  Inredningen, som renoverades för 30 år sedan, behåller fortfarande imponerande sitt toppskick, vilket visar den tidlösa charmen och detaljeringen från 1930-talet utan några skador.

 • Skick exteriör:

  Hela karossen är solid, rak och oskadad. Glänsande kromdetaljer och lister. Även om lacken överlag ser fin ut med en glänsande finish, finns det några lacksprickor och fläckar, främst runt dörrarna och dörrkarmarna (se bilder). Inga andra problem att rapportera.

 • Skick helhet:

  Denna sällsynta och noggrant underhållna äldre Dodge är redo att ge många trevliga och lyckliga år framöver.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1992-03-26 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1992-03-26 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1992-03-26
Senast godkända besiktning: -
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Plymouth-baserade Dodges från 1939 betecknades som en del av D-12-serien, huvudsakligen producerade för exportmarknader. Dessa bilar hade en axelavstånd på 114 tum och var särskiljande på grund av sina fyrkantiga strålkastare, ett kännetecken för Plymouths 1939-modeller. I Kanada var dessa fordon kända som Dodge Six eller Special De Luxe, beroende på finishnivån. Den större amerikanska serien, D-11 Luxury Liner, hade ett axelavstånd på 117 tum och kallades Custom i Kanada.

Det är intressant att notera att termen "Royals" användes för D-12 Dodges i Sverige, även om "Royal" var ett varumärke för Chrysler Corporation och hade applicerats på olika Chrysler och Dodge-linjer i USA och Australien.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Lundsbrunn/Skara

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-09.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG