Visa alla bilder
Visa film

Dodge Challenger R/T V8 6,3 L — 1971

Fantastisk originalbil. Dodge Challenger i ett makalöst skick, två ägare sedan 1971 en i USA och en i Sverige. Har endast rullat 73 560 km sedan den lämnade fabriken.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En bil i absolut toppskick, med två pedantiska ägare och ett lågt miltal. Allt fungerar utan anmärkning och är en dröm att köra, växlar mjukt och har ett härligt acc."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
520 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16549
TJÖRNARP/HÖÖR
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Dodge Challenger R/T?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En bil i absolut toppskick, med två pedantiska ägare och ett lågt miltal. Allt fungerar utan anmärkning och är en dröm att köra, växlar mjukt och har ett härligt acc."

Beskrivning

Bilen köptes 1971 av ett par i USA, de körde sparsamt och var mycket rädda om den. Hustrun avled 1984 och då ställdes bilen undan i ett förråd till 2019.

Nuvarande ägare letade efter ett fint exemplar av denna modell och en kompis i USA fick hjälpa honom.

Detta exemplar hittade han där och bestämde direkt att köpa den. Bilen tog hem till Sverige där den fick en rejäl service och genomgång av det tekninska. Den kördes sparsamt sommartid till diverse träffar.

En dag när han haft bilen parkerad vid en stormarknad så får han se till sin stora bestörtning att någon repat hela bilen och skrivit fula ord.

Bilen kördes hem där alla lister och emblem demonterades varefter den lämnades hos en skicklig lackerare som lackade den i originalkulör.

Bilen är välutrustad med AC, tonade rutor, AM/FM radio, bälten fram/bak, 3 stegs torkare, mm.

R/T (Road & Track) har som original styvare fjädring, dämpare samt krängningshämmare.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1971/1971 
 • Första registreringsdatum
  2019-04-26 
 • Avläst mätarställning
  45711 miles 
 • Kw / hk
  243 / 330 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Konst skinn 
 • Färg
  Brun 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Dodgen går som en ny bil, allt fungerar och den ligger fint på vägen.

 • Skick interiör:

  Originalinredning i nyskick, även skyddsmattorna är mjuka och oskadade.

 • Skick exteriör:

  Professionellt omlackerad för 3 år sedan på grund av att någon hade repat och skrivit fula ord över hela bilen. Lacken är helt utan anmärkning, liksom allt krom och emblem. Originalfälgar i toppskick med fina däck.

 • Skick helhet:

  En otrolig överlevare som är värd att bevara i detta skick, passar lika bra i entusiastgaraget som på ett museum.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2019-04-26
Ursprungsbesiktning: 2019-04-11 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2019-04-26 (710101)
Senast godkända besiktning: 2019-04-11
Besikningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Den första generationen av Dodge Challenger är en muskelbil i den mindre storleksklassen som tillverkades 1970-1974. Challenger konkurrerade med bilar som Mercury Cougar och Pontiac Firebird i den lyxigare delen av muskelbilsklassen.

Dodge Challenger fanns att beställa med ett stort urval av motorer. Den effektstarkaste var 426 Hemi. Ett annat högprestandaalternativ var 440 Six-Pack

1970 tillverkades totalt 76 935 exemplar. Därav var 356 st 426 Hemi (425hk), 2 035 st 440 Six-Pack (390hk), 3 840 st 440 (375hp) och 12 281 st 383 (olika hk alternativ) . Detta år tillverkades även Challenger med T/A paket (Trans Am Racing Series) med 340 Sixpack (290hk) Bilen hade bland annat bakspoiler och motorhuv med luftintag i glasfiber och en 340 motor med 3st 2ports förgasare liknande 440 sixpack. Andra tillvalspaket till 1970 Challenger är R/T (Road & Track) och SE (Special Edition) R/T paket och SE paketet gick att kombineras. R/T var ett prestanda paket med grövre komponenter samt gick det endast att beställa prestanda motorerna 426 Hemi / 440 Sixpack / 440 Magnum med R/T paketet. SE paketet innehåller mer påkostad intreör, extra kromlister runt dörrar och mindre bakruta.

1971 är sista årsmodellen som cabrioletversionen tillverkas. Det är även den sista årsmodell som går att köpa med big block-motor. Utseendemässigt liknar den föregående årsmodell, men går att känna igen på den delade grillen.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Tjörnarp/Höör

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-11-09.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG