Visa alla bilder

Volvo 850 GLT — 1992

En Volvoklassiker i ett välfungerande och trevligt originalskick.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En behaglig och smidig vagn där allt fungerar som det skall. Gotlandskörd i 18 år, ger rostfri bil. Stockholmskörd i 12 år, ger lite karossblessyrer."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
35 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15411
SOLNA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 850 GLT?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En behaglig och smidig vagn där allt fungerar som det skall. Gotlandskörd i 18 år, ger rostfri bil. Stockholmskörd i 12 år, ger lite karossblessyrer."

Beskrivning

Januari 1992 levererades denna vagn till en företagare i Hemse på Gotland. Där har den rullat i många saltfria år. En familjebekant tog över bilen för 12 år sedan och nu är det dags för nästa ägare. En relativt tidig 850 GLT som rullat lugnt genom livet i drygt 30 år och som nu är i ett bra originalskick. Det finns saker att åtgärda men det är mest kosmetiska detaljer. År 2020 fick den ny fläktmotor. Året efter nya sommar och vinterdäck, samt service av vevhusventilation, nya tändstift, oljetrycksgivare, nya bromsbelägg runtom. Kamremsats och vattenpump. För ett år sedan en Volvo Classic originalservice och nu i juli besiktigad och godkänd. Fick då mycket beröm för fint underrede.

Instruktionsbok, servicehäfte och andra handlingar medföljer. Sommar och vinterdäck. Larm ur funktion.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1992/1992 
 • Första registreringsdatum
  1992-01-30 
 • Avläst mätarställning
  144710 km 
 • Kw / hk
  125 / 170 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Blå plysch och tygmattor 
 • Färg
  Silvermetallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  En välfungerande originalvagn som har servats kontinuerligt. Tekniskt sett i ett mycket bra skick. Rostfritt underrede. Mycket fin i hjulhus och dörrar samt dörröppningar. Enligt ägare, lite glapp i varningslampans funktion för säkerhetsbälten. Visst gnissel när vindrutetorkare är igång.

 • Skick interiör:

  Stolar med bra stuns och fin klädsel. Dörrsidor i välbevarat skick, så även instrumentering och mattor. Bagage i bra skick. Nyare ljudanläggning.

 • Skick exteriör:

  Original lack med diverse färgskrap och repor. Främre stötfångare har släppt lite på förarsidan mot hjulhus. Några små bucklor vid skarven mellan höger fram- och bakdörrar. Fina däck.

 • Skick helhet:

  En svensk klassiker som var med och förnyade Volvos image världen över. Här i ett bra originalskick från premiäråret, tänk att det redan har gått 30 år. Visst det finns detaljer att åtgärda men det här är en trivsam klassiker.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1999-05-01
Ursprungsbesiktning: 1992-01-09 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1992-01-30
Senast godkända besiktning: 2022-07-21
Besiktigad tom: 2024-07-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Med modell 850 inledde Volvo en ny era. Efter 65 år med bakhjulsdrivna bilar var det nu slutligen dags för framhjulsdrift. Det var också många andra nyheter i den nya modellen, såsom: helt ny motor som var femcylindrig och tvärställd, den nya delta bakaxeln, sidokrocksskydd SIPS, självjusterande bälten fram mm.

Det var en för den tiden gigantisk satsning som beräknades till 16 miljarder, när modellen stod färdig och presenterades 1991. Förutom att Volvo behöll kärnvärden som kvalitet och säkerhet förflyttade de sig uppåt mot premiumklassen samt fick en betydligt modernare och sportigare image.

Det var redan 1978 som PG Gyllenhammar hade tryckt på startknappen för projektet Galaxy. Formgiven av Jan Vilsgaard, stod den där på podiet i Globen vid premiärvisningen den 11 juni 1991 och en hel bilvärld förundrades. Under åren 1992-1996 dök det ideligen upp nya varianter och basen var inledningsvis en fyrdörrars kaross, senare 1993 även på känt Volvomanér, en femdörrars Herrgårdsvagn. Den karossen körde man tom racing med - allt för bra PR och varumärkesförflyttning. Vilket Volvo lyckades med - lugna trygga versioner höll kvar den gamla kundkretsen men allt från Turbo till fyrhjulsdrift i klatchiga färger och påkostad inredning lockade också nya kundgrupper. From årsmodell 1997 ersattes 850 av en rejält uppdaterad version i Volvos nya modellstrategi, S70 och V70.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Solna

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-11-10.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG