Visa alla bilder
Visa film

Jaguar Mk V 3.5 litre RHD — 1950

En högerstyrd Jaguar Mark V, 3.5 liter, som trots sitt patinerade skick, ändå visar märket lyx och charm på ett tydligt sätt.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Den här bilen går bra och motorn låter utmärkt. Nuvarande ägaren och hans skickliga verkstads personal vet hur man underhåller dessa på bästa sätt. I köpet ingår dessutom en mängd reservdelar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
110 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15363
LAGAN
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Jaguar Mk V 3.5 litre RHD?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Den här bilen går bra och motorn låter utmärkt. Nuvarande ägaren och hans skickliga verkstads personal vet hur man underhåller dessa på bästa sätt. I köpet ingår dessutom en mängd reservdelar."

Beskrivning

Precis som sin verkstadspersonal, så äger och avgudar den nuvarande ägaren gamla engelska bilar och äger ett flertal. Denna bilen kom till hans samling 2013 och enligt den föregående ägaren så specialbeställdes bilen som högerstyrd bil av en svensk företagsdirektör. Detta påstående verkar korrekt eftersom bilen har en kilometergraderad vägmätare och det faktum att Sverige vid den tiden hade vänstertrafik.
Bilen togs med största sannolikhet ur det svenska registret och återregistrerades sedan igen 1967.

Bilen har alltid varit i ett gott skick, och det krävdes bara en bromsöversyn och en allmän genomgång innan den klarade sin sista besiktning. En liten defekt är den bakre stötfångarens montering, som är något felaktigt gjord, eftersom det normalt skall kunna gå att komma åt den bakre luckan för reservhjulet. Detta ” problem” bör dock vara ganska lätt ordnat. Under åren och, nu sist en resa till Storbritannien, har de rätta delarna hämtats och samlats in för att återställa bilen till dess ursprungliga skick igen. Dessa delar ingår men är inte installerade (se bilder).

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1950/1950 
 • Första registreringsdatum
  1967-04-06 
 • Avläst mätarställning
  19668 km 
 • Kw / hk
  92 / 125 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Rödläder 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen startar lätt och går bra. Den växlar lätt och fint och bromsarna fungerar också utan anmärkning. Bilen har körts regelbundet, främst på sommarhalvåret, och ses kontinuerligt över med service och byte av slitna delar av ägarens duktiga team.

 • Skick interiör:

  Interiören i bilen är ren, komplett och med en fin känsla. En patinerad instrumentbräda i trä förhöjer dessutom denna känslan. Säten och dörrsidor har klätts om någon gång, men ser fortfarande bra ut. Original fabriksmonterad taklucka i bra skick. Bra mattor, inte original men rena och hela. Några extra mätare och knoppar har tillkommit, samt en lampa för bilens körriktningsvisare (pilar).

 • Skick exteriör:

  Karossen är överlag snygg och rejäl och bilen är delvis omlackerad för många år sedan. Det finns några mindre bucklor och åldersrelaterade märken, men detta passar väl in bilens patinerade yttre. Lackblåsor finns på höger framskärm, men en bra ersättningsskärm för ev. byte medföljer. Bakre stötfångaren är som tidigare nämnt felaktig, men reservdelar ingår för att åtgärda detta fel. Bra krom och detaljer i övrigt.

 • Skick helhet:

  Denna bilen är idealisk för någon som letar efter en charmig och användbar Jaguar. Det finns inget brådskande som behöver åtgärdas, utan man kan helt enkelt bara njuta av den som den är (eller renovera den totalt om man nu istället känner att det skulle vara mer rätt). Kanske finns det ytterligare alternativ till fortsättning för denna fina bil?

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2007-06-18
Ursprungsbesiktning: 1967-04-06 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1967-04-06
Senast godkända besiktning: 2014-03-07
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Lagan

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning kan ske tidigast den: 2022-11-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG