Visa alla bilder
Visa film

Riley 1.5 liters Saloon — 1947

Ovanlig engelsman i toppskick.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen har bara haft 3 ägare och har renoverats till ett fint originalskick, den är körklar och går fantastiskt bra."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
96 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12903
LÖNSBODA
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Riley 1.5 liters Saloon?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen har bara haft 3 ägare och har renoverats till ett fint originalskick, den är körklar och går fantastiskt bra."

Beskrivning

Denna bil var i ett slitet originalskick då renoveringen startade 2005 och avslutades 2007. Hela renoveringen finns noggrant dokumenterad i RILEY BLADET (klubbtidning):
https://www.rileyregistret.org/pdf/rb4-04.pdf
Han använde bilen efter renoveringen till våren 2011 och sålde den sedan vidare till en person i Norrland. Denna ägare vårdade bilen väl och sålde den sedan till nuvarande ägare 2018. Då det finns fler bilar i samlingen så anser han att tiden inte räcker till för denna bil varför han väljer att sälja den vidare till någon entusiast.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1947/1947 
 • Första registreringsdatum
  1947-10-24 
 • Avläst mätarställning
  17666 km 
 • Kw / hk
  40 / 55 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Rött skinn 
 • Färg
  Grön / Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint, allt fungerar bilen används sommartid.

 • Skick interiör:

  Original inredning i mycket renoverat fint skick.

 • Skick exteriör:

  Lackerades för ett 15-tal år sedan och är fortfarande mycket fin, kromet är i bra skick.

 • Skick helhet:

  En originalrenoverad bil som bara behöver tas om hand och vårdas av sin nya ägare. En bil att glädjas åt under lång tid framåt.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-06-07
Ursprungsbesiktning: 2004-05-13 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2004-05-27 (471024)
Senast godkända besiktning: 2004-05-14
Besiktigad tom: Besiktningsbefriad
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Rileys RM-serie utvecklades under andra världskriget och blev de sista bilarna som togs fram av Riley själva. Det rörde sig om helt nya modeller och uppdatering av de fyrcylindriga motorer som tillverkades alldeles före kriget. De största nyheterna var kuggstångsstyrning, den individuella framvagnsupphängningen med torsionsstavar och hydromekaniska bromsar. Karossen var ny men fortfarande mycket traditionell med en stomme av ask, som vilade på ett gediget chassi av stål. Taket var klätt med konstläder (pegamoid). Inredningen hade träpaneler och säten klädda med skinn.

RM-serien byggdes i två storlekar: RMA hade en mindre 1,5-litersmotor och kort hjulbas, medan den större RMB hade en 2,5-litersmotor och sex tum längre hjulbas. Bilarna delade kaross från torpedväggen och bakåt. Bilar med den mindre motorn försågs med ett mörkblått kylarmärke, medan de bilar som hade den större motorn fick ett ljusblått kylarmärke.

1949 stängdes Riley-fabriken i Coventry och tillverkningen flyttades till MG:s lokaler i Abingdon. Samtidigt uppdaterades bilarna med ny instrumentbräda.

Mellan 1949 och 1951 byggdes två öppna modeller med den större 2,5-litersmotorn: den 2/3-sitsig RMC och den fyrsitsiga RMD. Båda modellerna sålde sämre än väntat och försvann redan efter två år.

Hösten 1952 moderniserades de kvarvarande sedan-modellerna till RME respektive RMF. Bilarna fick hypoidbakaxel och helt hydrauliska bromsar. Ett år senare genomgick den mindre modellen en lätt uppdatering, då skärmarna modifierades och fotbrädorna under dörrarna försvann. Samtidigt ersattes den större RMF av den nya Riley Pathfinder.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare.

Ted Gryth
Telefon: +46 705 65 67 27
Mail: ted.gryth@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till
handläggaren.

Ted Gryth
Telefon: +46 705 65 67 27
Mail: ted.gryth@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske senast måndag den 2:e November 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG