Visa alla bilder

Mercedes-Benz 350 SLC V8/3.5l — 1973

Mercedes mest exklusiva sportcoupé på 1970-talet. Här i fint välvårdat skick.

"Ovanligt fräsch SLC (C107) utan större skavanker och allvarlig rost. Går fint i motor och växellåda. Äldre omlack som klarat sig bra, då bilen rullat i rostfria Norrland som entusiastbil de senaste 30 åren."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
70 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13116
STOCKHOLM
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
75 - 90 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela

"Ovanligt fräsch SLC (C107) utan större skavanker och allvarlig rost. Går fint i motor och växellåda. Äldre omlack som klarat sig bra, då bilen rullat i rostfria Norrland som entusiastbil de senaste 30 åren."

Beskrivning

Hel och fin bil som rullat i Norrland, Umeå och Örnsköldsvik fram till 2017. Utrustad med taklucka, automatlåda och orginal barockfälgar. Bilen såld ny i Sverige 1973 och första ägaren tog med bilen vid utlandsarbete och tillbaka till Sverige igen 1976, varför den står som första registrering i Sverige 1976.

Bilen är i välvårdat orenoverat originalskick och nuvarande ägare har renoverat förarstolen, monterat nya däck och nytt batteri samt ny bagerumsmatta.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1973/1973 
 • Första registreringsdatum
  1976-05-13 
 • Avläst mätarställning
  233000 km 
 • Regnr
  JKK030 
 • Chassinummer
  10702312003401 
 • Kw / hk
  200 /  
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  rödmet 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra, servad för ett år sedan. Godkänd på SBP

 • Skick interiör:

  Hel och ren. Golvmatta högerfram ej orginal. Domkraft saknas, platsskydd saknas höger stol, reva i tyget i innertak .

 • Skick exteriör:

  Hel och ren, lite smårepor och några blåsor finns men bra helhetintryck. Äldre omlack. Bra bruksskick.

 • Skick helhet:

  Ovanligt bra orenoverad SLC. Går fint.

Fakta om modellen

Mercedes SLC-modell kom 1971 och byggdes till 1981. Detta var Mercedes moderna lyxcoupé med längre chassi än cabrioletversionen SL. Jämfört med SL hade SLC ett litet baksäte och var 2+2 sitsig. Mercedes sportiga SLC byggdes i en förhållandevis liten serie, 60 000 exemplar – att jämföra med SL som byggdes i 260 000 exemplar. Idag är bilmodellen R107 och C107 mycket attraktiva samlarbilar som börjar bli ovanliga. Många har levt hårda liv som bruksbilar tack vare sin höga kvalitet. Enligt historien byggdes de för att gå mer än 100 000 mil.
Bilen kallades internt "Der Panzerwagen" på grund av den kraftiga konstruktionen. Medaljens baksida var den höga vikten och det krävdes numera en V8-motor för att uppnå företrädaren 280 SL:s prestanda. I mars 1973 introducerades USA-motorn på den europeiska marknaden i 450 SL. I mars 1980 introducerades nya V8:or från den nya S-klassen och i september 1985 gjordes den sista uppdateringen.. 107 pensionerades 1989 efter en produktionscykel på 18 år.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggaren:

Michael Luft
+46 708 20 21 13
Michael.luft@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till handläggaren:

Michael Luft
+46 708 20 21 13
Michael.luft@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske inom 2 veckor efter auktionen.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG