Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 170 S — 1952

Snygg orenoverad original Mercedes i fint brukskick, endast 3 ägare inom samma familj.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Trevlig 50-tals Mercedes som kräver lite översyn av bränsletillförsel samt renovering av bromsar och en sista besiktning för att bli en riktigt bra samlarbil."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
120 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13086
OLOFSTRÖM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 170 S?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Trevlig 50-tals Mercedes som kräver lite översyn av bränsletillförsel samt renovering av bromsar och en sista besiktning för att bli en riktigt bra samlarbil."

Beskrivning

Denna bil köptes ny av en man i Skåne som brukade den fram till sin bortgång då sonen fick ärva den. Den brukades varsamt sommartid och han var mycket rädd om den. 1990 ställdes den undan och startades bara upp emellanåt. För 5 år sedan avled han och sonen fick ärva men hade inte tid med bilen så den blev stående. Mercedesen har bara haft 3 ägare far, son och sonson.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1952/1952 
 • Första registreringsdatum
  1952-01-01 
 • Avläst mätarställning
  03264 km 
 • Kw / hk
  38 / 52 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar och går fint med extern bensintank, original bränsletank och ledningar måste rengöras. Bromsar fungerar inte, måste renoveras. Är lite trögväxlad men behöver nog bara smörjas upp.

 • Skick interiör:

  Hel original interiör med bruksslitage, behöver en rekonditionering. Hål finns i baksätets sittdyna.

 • Skick exteriör:

  Originallack som har klarat sig bra, har en del skavanker på framskärmar och lite lacksläpp på dörrarna men som är enkla att åtgärda. Bra krom som kräver lite puts.

 • Skick helhet:

  En pampig och orörd originalbil som med en del renovering och service i vinter blir en fin entusiastbil till kommande säsong.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-09-30
Ursprungsbesiktning: 1952-01-01 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1952-01-01
Senast godkända besiktning: 1990-05-29
Besiktigad tom: 1992-05-31 / Körförbud
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 5

Ägarens kommentar

Har en liten buckla på ena skärmen (Inget stort men kommer så väl ihåg när det hände trots jag bara var 5 år. En lastbil backade på oss utanför Posten och Banken i Åkarp 1979. Pappa grät!

Fakta om modellen

Daimler Benz fabriksanläggningar runt Stuttgart utgjorde en mycket viktig del av den tyska krigsindustrin. Därför bombades dessa sönder och samman i krigets slutskede. Trots förödelsen kunde tillverkningen åter starta i maj 1946, då med nyttofordon som lätta lastbilar och ambulanser på W136-chassit, under sträng kontroll av ockupationsmakten. I juli 1947 återupptogs tillverkningen av personbilar, nu enbart med fyrdörrars sedankaross. Bilen var i stort sett identisk med mellankrigsversionen. I maj 1949 tillkom 170 D med dieselmotor.

I maj 1950 ersatte 170 Va/170 Da, med större motorer.

I maj 1952 kom sista versionen170 Vb/170 Db, med detaljförändringar såsom större frontruta.

Produktionen efter andra världskriget uppgick till 83 190 exemplar.

170 S-V/S-D
Samtidigt som den nya 180 presenterades, fortsatte Mercedes att bygga W136 som instegsmodell. 170 S-V/S-D, introducerad i juli 1953, togs fram genom att kombinera chassi och motorer från 170 V/D med den större karossen från 170 S.

Produktionen, som upphörde i september 1955, uppgick till 18 009 exemplar.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare/ombud.

Brocenter i Olofström
Ulf Olsson
Telefon +46 706 34 05 12

Ted Gryth
Telefon: +46 705 65 67 27
Mail: ted.gryth@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till
handläggaren.

Ted Gryth
Telefon: +46 705 65 67 27
Mail: ted.gryth@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske senast måndag den 2:e November 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG