Visa alla bilder

Heinkel Kabine T153 204cc — 1959

Ett trevligt och komplett objekt för en handlingskraftig entusiast. Delar och kunskap finns främst i Tyskland, England och faktiskt, även i Sverige.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bra objekt med känd historik och moderna registreringshandlingar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
33 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13108
HISHULT
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bra objekt med känd historik och moderna registreringshandlingar."

Beskrivning

Den här trehjulingen har rullat i sitt närområde under hela sin svenska existens, runt gränsen mellan Halland och Småland, närmare bestämt i trakterna kring Laholm och Knäred. Den nuvarande ägaren tog över bilen 2007 och innan återregistreringen 1980 rullade den utan registrering på ägarens fars gård i området. Den allra första ägaren bodde i Högholma, inte långt från var bilen finns idag.
Heinkel Kabine T153 byggdes på licens under 1959 i Dundalk på Irland efter att den tyska tillverkaren valde att fokusera på sin tvåhjuliga scooter Heinkel Tourist efter bara två års tillverkning av Kabine på Heinkelverken i Stuttgart 1956-58.
Därefter tog Trojan över licensbygget och höll på till 1964. En Heinkel Trojan är en väldigt bekant syn för många som såg dem på svenska vägar under sextiotalet, hela 15% av tillverkningen gick till Sverige. Svenska Heinkel Trojans hade till och med ett särskilt chassinummer för Sverige där den första bokstaven X stod för Sverige och den andra för färgen, för det mesta grå, röd eller ljusblå; G, R eller B. Till exempel XR0000.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1959/1959 
 • Första registreringsdatum
  1980-06-16 
 • Avläst mätarställning
  52 189 km 
 • Kw / hk
  7 / 10 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Brun 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn går runt, är komplett, men är inte startad på länge. Dessa motorer behövs främst ses över i ventilstyrningar, kolv/cylinder/ringar och Dynastartens (kombinerad generator/starmotor) funktion. En rolig detalj är att motorn är en 204-kubiksmaskin som är lite ovanligare. Tyska Kabiner hade mest 175-motorer och några 204, Trojan-produktionen i England hade bara 198-kubiksmotorer.

 • Skick interiör:

  Delar av den känsliga inredningen som är tillverkad av papp, främst dörrklädsel och sidostycken verkar vara intakta. Sätet är bristfälligt omklätt men original rutigt tyg till sätet är lätt att hitta. Original gummimatta är borta, men ett bra val är att köpa en bit butiksentrématta, skära till och låta langettera, det vill säga sy en kantsöm.

 • Skick exteriör:

  Påbörjad plåtrenovering, men en seriös renovering handlar om att rensa karossen och göra allt från grunden. Dessa bilar är förhållandevis okomplicerade att jobba med. Framrutan är urtagen och finns bevarad.

 • Skick helhet:

  Ett bra objekt som verkar vara i komplett i det mesta. Har hela tiden funnits i närheten av nuvarande ägare. Tack vare den förhållandevis stora försäljningsvolymen i Sverige finns det ganska gott om objekt och delar i vårt land. Ett medlemskap i de tyska och engelska Heinkelklubbarna förenklar ägandet mycket för en potentiell köpare.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1986-12-17
Ursprungsbesiktning: 1980-06-16 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1980-06-16
Senast godkända besiktning: 1985-10-07
Besiktigad tom: 1987-10-31 / Körförbud
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 6

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggaren:

Peter Sundfeldt
+46 705 38 80 22
peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till handläggaren:

Peter Sundfeldt
+46 705 38 80 22
peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske inom 2 veckor efter auktionen.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG