Visa alla bilder
Visa film

Ford Zodiac MKIV Estate V6 Essex — 1970

En oerhört trevlig och användbar herrgårdsvagn med intressant historia.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka meddelande

"En herrgårdsvagn i dess rätta bemärkelse. Dessutom helrenoverad med originaldelar. Kan det bli bättre?"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
106 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13097
NYKÖPING
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
110 - 140 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Johan Ålander
Värderingsman mitt och norr
Skicka meddelande

"En herrgårdsvagn i dess rätta bemärkelse. Dessutom helrenoverad med originaldelar. Kan det bli bättre?"

Beskrivning

Första ägaren John var generalagent för Sprite husvagnar i Sverige. När han pensionerade sig 1969 beslutade han sig för att köpa en Ford Zodiac Mk IV Estate. Ford i Sverige ville inte ta hem en sådan till honom så han beställde den hos Dagenham Motors, Regent Street i London istället. Den byggdes i december 1969 med svenska specifikationer (vänsterstyrning, tvåkretsbromsar, km/h, 3,0 V6 m.m). Extra tillval var servostyrning, automatlåda, dragkrok, husvagnsbackspeglar, kartläsarlampa samt rostfria hjulhuslister. John hade skrivit sig Schweiz. Somrarna tillbringade utanför Linköping. 1980 tog han med sig Forden som flyttgods till Sverige. 1983 såldes den till chefen för mejeriet i Mjölby. Efter hans död 1987 ställdes bilen in i en lada till 1997 då den såldes till en bekant som sedan sålde den till nuvarande ägaren.

Bilen har aldrig varit krockad eller varit nämnvärt rostig. Klädseln är original förutom mattorna som är uppsydda i Linköping. Bilen lackerades om 2000 i originalkulören. Dörrgångar och motorutrymme har kvar sin originallack. Vinyltaket är utbytt till ett nytt i originalutförande. Essex V6:an är helrenoverad och optimerad på rullande landsväg. Framvagn,växellåda, bakaxel och bromssystem är renoverat. Elfläkt och ett rostfritt avgassystem från Ferrita är monterat. Kvitton finns på närmare 150 000 kr.
Herrgårdsvagnen av Ford Zodiac byggdes inte av Ford själva utan av karosserifirman Abbot i Farnham, England. De byggde om strax under 1000 exemplar av Zephyr och Zodiac. Ungefär 15 stycken byggdes om till vänsterstyrning. Priset var nästan 50% högre för en Estate än en fyrdörrarsbil. Enligt uppgift finns det bara fyra kända exemplar kvar av de vänsterstyrda Ford Zodiac Mk IV Estate kvar i världen.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1970/1970 
 • Första registreringsdatum
  1980-10-29 
 • Avläst mätarställning
  120000 km 
 • Regnr
  KUR515 
 • Chassinummer
  BA59JE71453 
 • Kw / hk
  96 / 131 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Konstläder 
 • Färg
  Grönmetallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Toppskick. Motor och drivlina fungerar utmärkt. Renoverat och konverterat för att klara blyfri bensin.

 • Skick interiör:

  Mycket bra skick. En mindre skada på förardörrens dörrinsida samt en skada på innertaket.

 • Skick exteriör:

  Toppskick. Omlackad i originalkulör samt så är vinyltaket är bytt.

 • Skick helhet:

  En bil i toppskick trots att den har använts regelbundet av sin nuvarande ägare.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2000-03-31
Ursprungsbesiktning: 1980-10-29 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1980-10-29
Senast godkända besiktning: 2018-05-18
Besiktigad tom: Besiktningsbefriad
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

Herrgårdsvagnen av Ford Zodica byggdes inte av Ford själva utan av karosserifirman Abbot i Farningham, England. De byggde om strax under 1000 exemplar av Zephyr och Zodiac. Ungefär 15 stycken byggdes om till vänsterstyrning. Priset var nästan 50% högre för en Estate än en fyrdörrarsbil. Enligt uppgift finns det bara fyra kända exemplar kvar av den väsnterstyrda Ford Zodiac Mk IV Estate kvar i världen.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggaren.

Johan Ålander
Mail: johan.alander@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 80 91 17

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att kontakta
Johan Ålander telefon +46 705 80 91 17 eller johan@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske inom två veckor efter auktionen.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG