Visa alla bilder
Visa film

Volvo 244 GL B23 — 1982

Endast körd 1.980 mil sedan ny! Med bara två ägare/brukare i sin historia representerar detta fordon ett ovanligt sällsynt och välbevarat exemplar som utan tvekan skulle vara stoltheten i vilken Volvo samling som helst.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En tidskapsel! Den är fantastiskt underhållen av en dedikerad Volvo-samlare, går fint och har nyligen fått en ny bränslepump och nya bakdäck. Provturen gick felfritt, och trots att den senaste besiktningen var över 20 år sedan, är bilens skick fortfarande utan anmärkningar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
166 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16483
KULLTORP/VÄRNAMO
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 244 GL?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En tidskapsel! Den är fantastiskt underhållen av en dedikerad Volvo-samlare, går fint och har nyligen fått en ny bränslepump och nya bakdäck. Provturen gick felfritt, och trots att den senaste besiktningen var över 20 år sedan, är bilens skick fortfarande utan anmärkningar."

Beskrivning

Den här Volvon levererades ursprungligen av Volvo Kristinastad till herr Österberg den 18 december 1982. Den bifogade bilden av köpeavtalet visar en summa på 18 963 kr, märkt som "Volvo PV garantiprovision." Detta kan möjligen referera till Volvo-försäkring som täcker skador på en tidigare ägd bil av kunden, även om det är något utmanande att fastställa.

I vilket fall som helst har den här bilen haft ett bra liv under herr Österbergs ägarskap och kommer med en omfattande servicebok, som bara har två stämplar, samt många inspektionsrapporter som bekräftar dess ursprungliga miltal på endast 19 813 km. Nuvarande ägaren är en engagerad Volvo-samlare som har en förkärlek för att bara skaffa de bäst bevarade bilarna med lägst miltal. Han förvärvade volvon 1999 och har ägt den de senaste 24 åren, främst genom att överföra den mellan sig själv och sitt företag. Han har kontinuerligt sett till att fordonet förvarats korrekt och hållits i körbart skick.

Vid köpet av bilen märkte den nuvarande ägaren skillnad i färgnyans mellan höger framskärm och motorhuven. Han frågade den föregående ägaren om bilen hade varit inblandad i några olyckor eller om denna skillnad i färg var från fabrik. Ägarens svar var att bilen aldrig hade varit inblandad i en olycka, vilket lämnar ursprunget till färgvariationen öppet för spekulation.

Märkvärdigt nog är bilen fortfarande i ett skick idag som motsvarar dess nyskick, utan tecken på karosskador, rost eller brister. Dess lack är fläckfri, och dess kromdetaljer glänser utan skavanker. Framför allt finns det inga märken på stötfångaren eller hjulen, vilket gör den till ett ovanligt Volvo-exemplar - en eftertraktad ägodel för vilken samlare eller entusiast som än har förmånen att äga den.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1982/1982 
 • Första registreringsdatum
  1981-12-16 
 • Avläst mätarställning
  19813 km 
 • Kw / hk
  82 / 111 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Redwood Metallic 175 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den här bilen går felfritt. När du lyfter motorhuven ser det ut som att titta på en helt ny bil (se bilderna). Den har nyligen fått uppgraderingar, inklusive två nya bakdäck och en ny bränslepump, även om den ursprungliga pumpen ingår. Eftersom bilen har varit en del av en samlingen kommer den att behöva en ny besiktning innan den brukas, eftersom den senaste genomfördes 1999.

 • Skick interiör:

  Interiören är i underbart skick, varje detalj bevarad på ett perfekt sätt utan synliga skador. Den är fortfarande 100% original, komplett med förstärkta nackstöd och extra bromsljus monterade på hatthyllan.

 • Skick exteriör:

  Det finns inga problem att rapportera; hela bilen är i utmärkt skick. Detta sträcker sig till dess anmärkningsvärda underrede, där jag inte kunde hitta ett enda spår av rost - mycket ovanligt på en Volvo 240.

 • Skick helhet:

  Letar du efter en 240 i fantastiskt skick skulle jag råda dig att inte missa den här möjligheten. Du köper troligtvis en av de finaste lågmilarna i Sverige, om inte i hela världen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1999-07-23
Ursprungsbesiktning: 1981-12-10 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1981-12-16
Senast godkända besiktning: 1999-03-12
Besiktigad tom: 2001-03-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Kulltorp/Värnamo

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 0001-01-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG