Visa alla bilder
Visa film

Volvo 145 B20 — 1973

Helrenoverad 145:a i toppskick, besiktigad för alltid och körklar.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Mycket väl och skickligt renoverad, ger ett mycket gott intryck både in och utvändigt. Motorn är renoverad och går alldeles utmärkt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
105 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16496
VIKEN
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 145?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Mycket väl och skickligt renoverad, ger ett mycket gott intryck både in och utvändigt. Motorn är renoverad och går alldeles utmärkt."

Beskrivning

Bilen kom till nuvarande ägare för ett år sedan. Den hade då fått motorn renoverad och karossen lackerad några år tidigare. Där fanns dock behov av ny inredning. Detta är nu proffisionellt utfört och bilen är körklar i toppskick.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1973/1973 
 • Första registreringsdatum
  1973-08-08 
 • Avläst mätarställning
  200305 Km 
 • Kw / hk
  74 / 101 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil / Galon 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen går fint och allt fungerar, genomgången och servad. Motorn är nyrenoverad och spinner som en katt.

 • Skick interiör:

  Helt omklädd inredning i originalutförande av högsta klass.

 • Skick exteriör:

  Proffslackad utan något att anmärka på. Kromet är i toppskick likaså fälgar och däck.

 • Skick helhet:

  Populär Volvo kombi från -73 i bästa skick. Körklar för träffar och utställniingar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-08-21
Ursprungsbesiktning: 1973-07-10 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1973-08-08
Senast godkända besiktning: 2022-10-19
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 10

Fakta om modellen

Volvo 140 från 1972 är en eftertraktad årsmodell, en trevlig blandning av nya och gamla detaljer innan bilen gjordes om ordentligt till 1973.

Första året med infällda handtag, ett utförande som levde vidare på modellen i 21 år fram till mars 193, när 240:n gick ur produktion.

Andra året med svarta grillen, men den satt bara på lyxmodellen De Luxe. Standardmodellen hade den kromade grillen som hängt med sedan 1966. Sista året med den gamla fina ovala instrumentpanelen med liggande hastighetsmätarpil i skön 60-talsstil och de smala stötfångarna i detta utförande. Sista året med sportmotorn B20 med dubbla SU-förgasare, på 110 hk SAE som tillval.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Viken

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-10-26.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG