Visa alla bilder
Visa film

Oldsmobile Cutlass 442 — 1986

En Cutlass 442 med muskler från det positiva och glättiga 80-talet i ett bra och körklart skick.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Startar lätt och låter rätt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
73 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16465
STOCKHOLM
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Oldsmobile Cutlass 442?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Startar lätt och låter rätt."

Beskrivning

Denna Oldsmobile Cutlass 442 inköptes ny i januari 1987 i Chicago för 17 000 $ av en svensk ingenjör som jobbade för ASEA i USA. Bilen togs hem som flyttgods till Sverige när ingenjören flyttade hem igen 1991. Bilen har sedan haft ett antal ägare i Sverige. År 2014-15 renoverades den och då fick den bland annat en ny lack samt motorrenovering med mera. Bilen är i ett nära originalutförande och är i ett gott körklart skick. Den besiktigades i slutet av augusti 2023 där den godkändes vid bilprovningen. Bilen är välutrustad med Oldsmobiles V8 på 307 kubiktum, High Output på 180 hk och 332 Nm, original kalibrerad Rochester fyrportsförgasare och rullkam. Motorn går mjukt och jämnt. Växellådan är en Turbohydramatic fyrstegs automat med lock up converter– TH200-4R. Bakaxeln är en GM BOP 10 bult med diffspärr med utväxlingen 3,73:1.

Bilen står på sina original ”Five spoke chrome steel rally 15x7 tum”-fälgar utrustade med 215/65/15 däck i ett bra skick.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1986/1986 
 • Första registreringsdatum
  1991-07-01 
 • Avläst mätarställning
  67412 Miles 
 • Kw / hk
  135 / 184 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Mörkröd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Maskinellt funkar motorn bra utan onödigt buller och skrammel och den fyrväxlade automatlådan med överväxel växlar både fint och distinkt. AC fungerar inte. Problem okänt. Glappkontakt i elsätet. Farthållaren fungerar till och från. Hastighetsmätaren graderad i miles.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett bra och underhållet skick. Tygklädsel i gott skick med få spår av slitage. Innertaket är i ett fint och rent skick. Dörrpanelerna, mattorna och instrumentpanelen är också i bra skick.

 • Skick exteriör:

  Professionell omlackering för cirka åtta år sedan. Litet lacksläpp med rostbubblor långt ner på vänster bakskärm, se bild. Lacken på väg att släppa vid ett litet område intill bakkant på taklucka. Takluckan är tätad med karosserikitt och går ej att öppna. Fälgar i bra skick, ytrost vid bulthålen, se bilder. Däck med bra mönster.

 • Skick helhet:

  Denna Cutlass 442 är i ett bra och körklart skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-06-11
Ursprungsbesiktning: 1991-06-20 (regbes) (Ombes:20230822)
Datum i trafik första gången: 1991-07-01
Senast godkända besiktning: 2023-08-22
Besiktigad tom: 2025-08-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 16

Fakta om modellen

Bilmodellen Oldsmobile Cutlass 442 tillverkades som en muskelbil i olika generationer från 1964. Beteckningen 442 står för: 4 = Four Barrel Carburetor, 4 = Gears, 2 = Exhaust pipes.

Denna bil är av den femte generationen 442 och tillverkades under åren 1985 till 1987 på GM's populära G-body vilket är sista generationen av 442 med V8 och bakhjulsdrift. 1986 tillverkades det 4 273 442:or av totalt 211 156 Oldsmobile Cutlass år 1986. Parallellt med Olds Cutlass 422 tillverkade GM Chevrolet Monte Carlo SS och Buick Regal med V6 turbo, båda snarlika Cutlass och byggda på samma populära G-body.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Stockholm

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-10-26.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG