Visa alla bilder
Visa film

NSU Ro 80 — 1976

NSU Ro 80 är känd för sin banbrytande design och teknik vilket gav den priset "Årets bil" år 1968.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En enastående RO80 som vårdats av en passionerad och kunnig ägare. Vrid om nyckeln och njut."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
170 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16500
ALINGSÅS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande NSU Ro 80 ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En enastående RO80 som vårdats av en passionerad och kunnig ägare. Vrid om nyckeln och njut."

Beskrivning

Det är alltid fascinerande att stöta på unika bilar och prata med deras ägare. Den här bilen representerar ägarens drömbil från 20 års ålder, då var den dock för dyr. Under åren blomstrade ägarens karriär inom bilbranschen. Under denna tid förvärvade de inte bara en NSU Ro 80 utan totalt sex stycken. Genom att vara en del av den internationella RO80 klubben uppstod möjligheten att köpa den här bilen som då var noggrant restaurerad.

Bilen importerades och registrerades i Sverige 2014. Han har sedan dess vårdat den och kört den uteslutande under sommarmånaderna. Nya uppgraderingar inkluderar ett nytt specialavgassystem, fjädrar runt om, nya däck, bromsservo, byte av det två främre dörrarns och ny stoppning till sätena. Idag är bilen i utmärkt s ck utan några utestående problem. I dokumentationen ingår register från Tyskland vilket gör sannolikt att mätaren gått runt en gång och den totala körsträckan skulle då nu vara 122 778 km.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1976/1976 
 • Första registreringsdatum
  2014-05-07 
 • Avläst mätarställning
  22778 km 
 • Kw / hk
  85 / 116 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Semi Automat 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Mörkblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Väldigt bra skick. Motor som växellåda har genomgått en komplett renovering.

 • Skick interiör:

  Interiören i bilen är original och i utmärkt skick. Säten har blivit omstopplade. Fina mattor, dörrpaneler, takklädsel, instrumentbräda och fungerande instrument. Den enda lilla skadan är en bit lös vinyl runt soltaket, behöver bara limmas.

 • Skick exteriör:

  Kaross i utmärkt skick, rak och oskadad och inga tecken på rost. Lack och krom i utmärkt skick. Bilen är utrustad med Fuchsfälgar och inkluderar även en reservfälg. Underredet är anmärkningsvärt rent, utan skador eller rost.

 • Skick helhet:

  Det råder ingen tvekan om att denna bil är ett de finaste exemplen i Sverige och dess underhåll har skötts utan att spara på någon kostnad. När du köper denna bil investerar du i många år av problemfri körning framöver.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2023-08-16
Ursprungsbesiktning: 2014-04-28 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2014-05-07 (760407)
Senast godkända besiktning: 2022-06-30
Besiktigad tom: 2024-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Ro 80 är en historisk och anmärkningsvärd bil som tillverkades av den tyska biltillverkaren NSU Motorenwerke AG från1967 till 1977. Den är känd för sin innovativa design och teknologi, vilket gör den till en ikonisk bil.

Vankelmotor: Ro 80 var en av de första produktionsbilarna som drevs av en rotationsmotor. Den använde en tvårotors Wankel-motor, som var känd för sin jämnhet och höga varvtal.

Framhjulsdrift: Bilen hade framhjulsdrift, vilket var en avvikelse från den bakre bakhjulsdriften som vanligtvis användes vid den tiden.

Distinkt Design: Ro 80 var känd för sin strömlinjeformade och aerodynamiska design, kännetecknad av sina släta linjer och stora glasytor.

Fjädring: Den hade fyrhjuls oberoende fjädring, vilket bidrog till dess bekväma köregenskaper.

Utmärkelser: NSU Ro 80 fick flera utmärkelser, inklusive den prestigefyllda titeln "Årets bil" 1968.

Arv: Ro 80 är ihågkommen som en banbrytande bil som pushade gränserna för fordonsdesign och teknologi.

Produktion: NSU tillverkade över 37 000 Ro 80 under dess produktionsperiod.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Alingsås

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-10-26.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG