Visa alla bilder
Visa film

MG TD 1250 — 1953

Ikonisk MG TD i utmärkt skick. Fängslande klassiker är smyckad med en mängd utsökta MG-tillbehör.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Den här MG TD:en är en fröjd att köra och drar till sig mycket uppmärksamhet. Den startar går bra. Trots att den delar det vanliga problemet med handbromsspaken, kan det enkelt justeras. Den behöver också en ventiltätning, vilket är en enkel uppgift. Dessutom är den besiktningsbefriad, så du kan köra hem den utan bekymmer."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
162 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16467
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Den här MG TD:en är en fröjd att köra och drar till sig mycket uppmärksamhet. Den startar går bra. Trots att den delar det vanliga problemet med handbromsspaken, kan det enkelt justeras. Den behöver också en ventiltätning, vilket är en enkel uppgift. Dessutom är den besiktningsbefriad, så du kan köra hem den utan bekymmer."

Beskrivning

Den här bilen säljs på uppdrag av ägarens dödsbo och har en unik historia. Importerad till Sverige från South Carolina, USA 2014. Det medföljer en detaljerad redogörelse från den amerikanska säljaren angående renovering och omlackering. Betydande arbete har utförts, inklusive renoverade cylinderhuvud med nya ventiler, styrningar och fjädrar. En underredebehandling för att förebygga rost, vilket gör att det är helt svart under bilen. Nya komponenter har installerats, såsom en vattenpump, remskiva, bränslepump (inklusive en elektronisk sådan), sändarenhet, däck och bromsar, från huvudcylindern till bromsskorna. Dörrarna kanske behöver justeras något för att det skall bli perfekt. Instrumentbrädan och andra interiörelement i gott skick. Tändsystemet har bytts ut, och nya gummidetaljer installerades runt hela bilen under lackeringen.

Den svenska ägaren, som är medlem i MG-klubben i Sverige, har fortsatt att underhålla fordonet noggrant. Kvitton för servicearbeten från Anglo Car, totalt cirka 30 000 kr, täcker olika poster som bromsar, bussningar och bränslepumpen, vilka alla är dokumenterade på de medföljande bilderna. Denna omfattande historik av vård och underhåll är ett bevis på den smidiga körupplevelse som den här bilen erbjuder idag.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1953/1953 
 • Första registreringsdatum
  2014-06-19 
 • Avläst mätarställning
  30499 miles 
 • Kw / hk
  40 / 54 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  British Racing Green 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den här MG:n är en pålitlig och stabil bil. Jag tog den på en 20 km tur utan några problem. Små justeringar som behövs inkluderar utbyte av ventilkåpspackningen, justering av handbromsspaken och förgasare skulle behövas. Den kan kännas lite skakig vid kallstart, men går fint när den har fått upp värmen. Bilen är utrustad med fina hjul och däck, och bakaxeln har blivit utbytt, troligen från en MGA, orginalet är inkluderad (se bilder).

 • Skick interiör:

  Interiören är imponerande fräsch och ren, med en välbevarad instrumentbräda och originalinstrumentering. Den har den ursprungliga ratten, vilket bidrar till dess autenticitet. Även om lädersätena är intakta finns det en mindre spricka i lädret och ett litet hål på förarsidan samt viss slitage på dörrpanelen. Mattorna är i gott skick. Dessutom kommer bilen med ett clip-on tonneau-överdrag som är lätt att montera, även om en clip-knapp saknas. En tilltalande extrafunktion är de fällbara Brooklands-skärmarna, som förbättrar både estetiken och funktionaliteten hos denna klassiska skönhet.

 • Skick exteriör:

  Den här MG:n är i utmärkt skick, utan rost eller bucklor i karossen och ett rent underrede. Lacken är generellt sett ren, men det finns några sprickor runt fram- och bakskärmarna samt en liten reparation på passagerarsidan (se bilder). Kromarbetet är utmärkt, och det finns ytterligare extraljus monterade. Taket är intakt men har en mindre märke i förarhörnet.

 • Skick helhet:

  Den här MG TD:n rankas bland de bästa jag har kört på senare tid. Den kräver endast de nämnda åtgärderna. Även om bilen skulle bli finare efter omlackering, kan den absolut avnjutas i sitt nuvarande skick. Dessutom kommer den med omfattande dokumentation, vilket gör den till ett lockande val för alla MG-entusiaster.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2014-06-19
Ursprungsbesiktning: 2014-06-02 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2014-06-19 (530101)
Senast godkända besiktning: 2018-05-04
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 0001-01-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG