Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 190 Evo 2 Replica AMG V8 — 1987

Hård DTM-looker med inriktning på bankörning men även laglig för gata.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Genomtänkt och mycket väl genomfört bygge i den högre divisionen. Påkostad med bästa bitarna med hög finish i allt - utställningsskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
300 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16299
ÖSTERSUND
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 190 Evo 2 Replica?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Genomtänkt och mycket väl genomfört bygge i den högre divisionen. Påkostad med bästa bitarna med hög finish i allt - utställningsskick."

Beskrivning

OBS! Ny information! Vi har fått många frågor om bilens historia. Karossen är enligt uppgift från en riktigt DTM bil, men kan inte styrkas. 2018 byggdes bilen om till gat-legalt bruk och besiktigades som ombyggt fordon, vilket står angivet i bilregistret. För ombyggnaden användes enligt uppgift en vanlig Mercedes 190 E från 1987, som donatorbil. Av denna anledning har denna ombyggda bil fått aktuell bils chassie och registreringsnummer. Återstående delar från donatorbilen har sedan skrotats. Bilen är senast godkänd på bilprovningen 2023-05-22, som ombyggt fordon.

Man kan säga det här är mer en hyllning till än replica av 190 Evo 2 Mercedesen från 1990. Här har man gått steget längre och lyft i en 5,5 liters AMG-vässad V8 med kompressor. Men det stoppar inte där. Resten av bilen är kraftigt modifierad i ren racingstil med allt från skumfylld tank, catchtank och sexkolvsok från Brembo. Den är är mappad för både bana och gata. I banutförande med kompressorn i drift är den inställd för 98 oktanig bensin och ger då 482hk vid 6100 rpm. Vridmomentet är hela 700NM vid 3250 rpm.

I gatutförande är den ställd för etanol och effekt uppges där till 371 hk vid 4700rpm och 509 nm vid 2900 rpm. Sexväxlad låda och tvåskivig racingkoppling skickar kraften till en diffad bakaxel med 4:08 i utväxling. Drivaxlar och knutar förstärkta.

Framvagnen uppbyggd med rörbärarmar, uniballs, uretanbussningar, knivkrängningshämmare, snabb styrväxel, servostyrning med kylning samt justerbara fjäderben

Bakvagn: Justerbar multilink justerbar med uniballs, uretanbussningar, hårdare fjädrar och stötdämpare, krängningshämmare.

Hjul: 9”x18” magnesium, centrumbult, slicks för bana . Hjul för gatan är 9”x18” med 5x112 bultmönster

Bilen har efter färdigställandet använts mycket sparsamt och i princip allting håller nyskick.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1987/1987 
 • Första registreringsdatum
  1987-11-05 
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  220 / 299 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn från AMG - V8 på 5439cc som har fått ny underdel från Motornord. Maxx ECU motorstyrning och kar vattenkyld kompressor. Aluminiumkyl från Sellholm och separat oljekyl . tre tums avgassystem med racekatalysator. Brembo sexkolvsok fram och bakre oken kommer från CLK430. Stålomspunna bromsslangar samt bromsvåg monterat.

 • Skick interiör:

  Här sitter Momostolar med både 6 och 4 punkts bälten. Full skyddsbur, dörrsidor i kevlar och en instrumentbräda helt fokuserad på racing. Allt i bästa skick.

 • Skick exteriör:

  Kaross med Evo 2 paket som dessutom fåt glasfiberskärmar fram. Motorhuv och baklucka i kolfiber. Glasrutor runt om. Högsta möjliga finish i allt.

 • Skick helhet:

  Brutal och seriöst välbyggd bil för både gata och race

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-05-01
Ursprungsbesiktning: 1987-07-07 (typbes) (Ombes:20210615)
Datum i trafik första gången: 1987-11-05
Senast godkända besiktning: 2023-05-22
Besiktigad tom: 2025-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 12

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Östersund

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-10-26.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG