Visa alla bilder
Visa film

Citroen B11 Normale — 1952

Representativ B11 med en rolig och fin historik. Den är i det större Normale-utförandet och är dessutom den sista årsmodellen med den slankare profilen utan den bulliga bakluckan.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Trevlig Berliner 11 som kan bli ännu trevligare med en översyn av kyl- och tändsystem."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
80 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16457
ÄNGELHOLM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Citroen B11 Normale?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Trevlig Berliner 11 som kan bli ännu trevligare med en översyn av kyl- och tändsystem."

Beskrivning

Den såldes ny i Sverige i juni 1952. Genom B11-klubbens register kan man följa ägarlängden från 1972 och fram till 1982. Därefter hamnar bilen i Torekov 2008 då den ingick vid ett köp av en gård tills den nuvarande ägaren skrivs över på den 2009. Egentligen köpte ägarens svärfar bilen till sitt då förstfödda ettåriga barnbarn Hugo, även om hans pappa är formell ägare på pappret just nu. Men det är Hugos bil och kanske hinner han att övningsköra en liten sväng för sakens skull innan en ny ägare tar över efter auktionen. De har entusiastbrukat B11:an på träffar och rallyn, kört bröllopspar, studenter och andra firande (flaggorna med magnetfästen följer med). Den har i alla fall körts några mil varje sommarhalvår och den typen av brukande tycker också entusiastbilar om, det är nyttig motion för en gammal bil.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1952/1952 
 • Första registreringsdatum
  1952-06-12 
 • Avläst mätarställning
  25530 km 
 • Kw / hk
  47 / 57 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den startar lätt och lådan känns bra, möjligtvis behöver tändinställningen ses över; det låter och känns som den står någon grad fel även vid justering med reglaget inifrån. Bilen har begåvats med en 12V elfläkt (och tempmätare) för att kunna hålla arbetstemperaturen vid stadiga 90-100 grader även vid krypkörning. Strömmen kommer för tillfället från ett för ändamålet minst sagt överdimensionerat batteri ståendes i bagageutrymmet. "Fick ta vad fanns i garaget just då", berättar ägaren. Med en ny eller renoverad kylare tillsammans med nya kylrör skulle antagligen elfläkten vara överflödig vid normal användning i vårt klimat. Litet läckgage från grenrörsanslutningen.

 • Skick interiör:

  Fräsch inredning, men sittdynan på förarplats har en reva och ett lite slitet tyg. Lätt att åtgärda. Rena och fina mattor och ett snyggt innertak med några svaga färgskiftningar.

 • Skick exteriör:

  Presentabelt och fint yttre med små märken av tidens tand. På sjuttiotalet var den lackerad i grönt och fick förmodligen i början på åttiotalet sin svarta lack den har idag. 1952 var den sista årsmodellen med en platt baklucka, från sommaren 1953 fick alla modeller en bulligare baklucka med reservhjulet innanför. Många B11-entusiaster tycker att den platta bakluckan med reservhjulet och dess snygga täckplåt är att föredra.

 • Skick helhet:

  B11:an sålde bra i Sverige och det finns en stark gemenskap i Svenska Citroënklubben och även i B11-klubben med många aktiva fordon. Det här är ett fint exemplar med mycket av det som entusiasterna särskilt uppskattar; den platta bakluckan och Normale-versionens generösa utrymmen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-04-09
Ursprungsbesiktning: 1952-06-12 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1952-06-12
Senast godkända besiktning: 2016-09-22
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 9

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Ängelholm

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-10-26.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG