Visa alla bilder

Volvo 245 GLT 2.3 — 1990

En välvårdad klassisk Volvo 245 GLT, en ägarfamilj och låga mil.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En trevlig vagn som håller exakt vad den lovar. Allt fungerar som det skall och såväl känsla som dofter väcker nostalgikänsla, samtidigt som det är en mycket användbar entusiastbil."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
75 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15348
EKERÖ
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 245 GLT?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En trevlig vagn som håller exakt vad den lovar. Allt fungerar som det skall och såväl känsla som dofter väcker nostalgikänsla, samtidigt som det är en mycket användbar entusiastbil."

Beskrivning

En svensk nationalklenod som har tillbringat ett lugnt och tryggt liv i Småland och som samtidigt har levererat driftsäkerhet och säkra köregenskaper och kvalitet till sina brukare, (man, hustru och son). Idag i ett fint originalskick med 12.294 Mil på mätaren. Vid köpet kostades det på med extraljus, dragkrok, gummimattor i kupé och bagage samt en Volvostereo med kassettspelare och högtalare i dörrar.

Här har vi en svensk klassiker.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1990/1990 
 • Första registreringsdatum
  1990-08-14 
 • Avläst mätarställning
  122940 km 
 • Kw / hk
  85 / 116 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tygklädsel, blå plysch 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Fin gång, tight och stabil runtom, motor som låter som det skall och växlarna går i Volvo-smidigt. Underrede i mycket gott skick.

 • Skick interiör:

  Inredning i blå plysch som upplevs som mycket fräsch och knappt använd. Alla detaljer vittnar om robust kvalitet.

 • Skick exteriör:

  Fin i lackering, glas, och gummidetaljer. Turbinfälgarna i bra skick En antydan till rost vid vänster framskärm i nederkant bak. Någon smärre bula och små stenskott. Missfärgningar i strålkastarnas reflektorer nertill.

 • Skick helhet:

  Förutom några detaljer att förädla, en mycket robust och fin representant av svensk bilhistoria. Det sägas att ingen bilmodell är så bra som i slutet av produktionseran, vilket härmed bevisas. Vi vet ju också att; Volvos värde varar!

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1992-11-01 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1990-04-03 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1990-08-14
Senast godkända besiktning: 2021-04-30
Besiktigad tom: 2023-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Volvos Herrgårdsvagnar - ett begrepp. Det började med Volvo Duett 1953, Amazon 1963, Volvo 145 1968 som sedermera fick en uppgradering 1975 till modell 245.

Hösten 1979 kom så modellvarianten GLT, Grand Luxe Touring. År 1991 får så alla 240-modeller en rejäl facelift med nya framskärmar, strålkastare, spoiler, grill och smäckrare stötfångare. Olika uppgraderingar sker genom åren och det blandas med motorer och utrustning. GLT-modellerna har rikligare utrustning men mot slutet av produktionstiden blir skillnaden allt mindre. Från januari 1989 blir det rättning i ledet, i Sverige får endast B230F-motorn med katalysator säljas. Faktiskt samma som i GL-modellen. GLE och GLT blir nu endast ett utrustningspaket. Årsmodell 1991 blir den sista för modellen. Volvo 850 bankar på dörren...

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Ekerö

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-10-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG