Visa alla bilder

Volvo 262C Bertone Coupé V6 — 1980

The only factory produced chopped car in the world. Cool bil tyckte Volvos kunder i USA. Svårsåld i Sverige. Dubbla priset mot en vanlig 240 på sin tid. Nu het samlarbil.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fint exemplar av sista årsmodellen där de fick nya bakpartiet. Bra skick både på ut- och insidan. Går bra, välservad, allt gått fint. Gått nästan 30.000 mil. Inte mycket för en Volvo."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
101 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14191
SOLLENTUNA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fint exemplar av sista årsmodellen där de fick nya bakpartiet. Bra skick både på ut- och insidan. Går bra, välservad, allt gått fint. Gått nästan 30.000 mil. Inte mycket för en Volvo."

Beskrivning

Bilen kom tillbaka från till Sverige från USA 1989 och togs i bruk 1990. Har rullat i mellansverige med endast sex egentliga brukare sedan ny. Bra skick i både kaross, lack och inredning. Orenoverad men äldre omlack och ser ut som det bara gått 10.000 mil. Titta på bilderna och njut av det fina skicket och alla vackra och ovanliga Volvo-och Bertone- detaljer. Fin färg kombination med solidsvart lack och beige skinnklädsel. Just en sådan hät svart 262 Coupé såldes för tre år sedan av en Schweizisk auktionsfirma för drygt 800 000 kr. Anledningen till detta var att den bilen tillhört den kända popartisten David Bowie, sedan ny. Faktiskt Bowies favoritbil. Kul kombination av tokig och begåvad musikkonstnär som privat gillade trygg folkhems volvo med Italiensk lyx och flärd.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1980/1980 
 • Första registreringsdatum
  1990-07-09 
 • Avläst mätarställning
  183724 miles 
 • Kw / hk
  103 / 140 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och transmission. Missljud vid start som senare tystnar, ev. grenrörspackning. AC urkopplad.

 • Skick interiör:

  Rekonditionerad skinninredning i bra skick.

 • Skick exteriör:

  Bra äldre omlackering. Lackdefekt vänster skärmkant bak, se bild. Ordentligt rostskyddad.

 • Skick helhet:

  En bra bil i bruksskick utan synlig rost.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Påställd (2021-05-01)
Ursprungsbesiktning:
Datum i trafik första gången:
Senast godkända besiktning:
Besiktad tom: 2023-04-30
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 11

Fakta om modellen

Volvo 262C är en lyxigare coupé tillverkad av Volvo mellan 1977 och 1981.

Volvo 262C är en coupéversion av Volvo 260 och togs fram till Volvos 50-årsjubileum 1977. Volvo i Göteborg sände "byggsatser" till Bertone i Turin, där bilarna modifierades, monterades och lackerades. Alla bilarna hade V6-motorer. Utrustningslistan var lång och omfattande och i standardutrustningen ingick bland annat elfönsterhissar, centrallås, lädersäten, elspeglar, farthållare, luftkonditionering, lättmetallfälgar och elektriskt infällbar radioantenn.

Endast 6 622 bilar tillverkades. De allra flesta bilarna gick till USA men cirka 200 blev kvar i Sverige, dessa är idag mycket ovanliga och klassade som rariteter. På grund av den kraftiga kontrasten mellan takets svarta färg och nedre karossens ljusare färg kallades 262C ibland skämtsamt för "katafalkvagn" eller "skokartong med basker".

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sollentuna

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-11-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG