Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ 1 Bubbla 1200 — 1965

Ovanligt välvårdad och fin bubbla i originalutförande. Bilen har gått i södra Norrand och klarat sig mycket bra. Har varit samlar-/hobbybil sedan 1982. Äldre omlack. Inredning och övrigt är original. Troligtvis bara körd 8100 mil.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Snygg och prydlig bil. Inget att klaga på förutom lite damm och rinningar i lacken (en maskinpolering rekommenderas), Fin att köra."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
67 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14238
ÅMÅL
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
70 - 110 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Snygg och prydlig bil. Inget att klaga på förutom lite damm och rinningar i lacken (en maskinpolering rekommenderas), Fin att köra."

Beskrivning

Denna bil har gått i Bollnäs och Östersund. Omlackad utvändigt till röd kulör på 1980-talet och sedan demonterad och omlackad, återställd till orignialkulören (gräddvit) i slutet av 1990-talet. Härefter blev bilen stående några år innan den såldes, (nylackad och fin men inte färdigmonterad), till en VW samlare i Östersund. Han satte dit lampor och kofångare och körde några år. Nu har den varit på service hos Fahlkes i Åmål, och är efter detta lämnad till försäljning, då ägaren har för många bilar.
Ovaligt fint exemplar. Motor, växellåda och bromsar fungerar fint. När man kör bilen och tittar på detaljer (som slitage på säten, ratt mm) så bedöms att mätarställningen kan stämma. Fullt körklar bil, redo för semester resa 2022, eller varför inte en hösttur 2021?

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1965/1965 
 • Första registreringsdatum
  1964-09-01 
 • Avläst mätarställning
  81212 km 
 • Regnr
  DWG123 
 • Chassinummer
  115008590 
 • Kw / hk
  25 / 34 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  tyg 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt och går jättefint, körmässigt. Bra styrning och bromsar. Pigg motor. Ren och fin i motorrummet. Välvårdat intryck

 • Skick interiör:

  Ovanligt välhållen och fin inredning, en söm har släppt på förarstolens kant och är lagad för hand (se bilder). Lite solblekt, gulnad klädsel under bakrutan (som vanligt).

 • Skick exteriör:

  Hel och fräsch. Lite damm och rinn finns i lacken, men fint helhetsintryck. Lister, lampor, krom och detaljer i fint skick. Gamla radialdäck, (som original) sitter på. Förstärker retrokänslan, och funkar fint.

 • Skick helhet:

  Bubbla som känns ovanligt fin att köra. dessutom hel och fin baåde på ut- och insidan samt undertill. Inga rostskador.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-08-26
Ursprungsbesiktning: 1964-09-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1964-09-01
Senast godkända besiktning: 2021-03-25
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 8

Fakta om modellen

1965 var sista utförandet med de gamla släta fälgarna (i bilen skulör) med de bulliga navkapslarna samt vit ratt. Året efter kom svart ratt och svarta knappar samt fälgar med hål osv. Många tycker därför att 1965-or (och äldre) är mer bilsköna och därför mer eftertraktade.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Åmål

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mathias Fahlke
(+46) 0761022063
Info@fccars.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-11-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG