Visa alla bilder
Visa film

Singer 9 Roadster 948cc — 1950

Öppen brittisk roadster i ett trevligt och brukbart skick.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bra projekt i körbart skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
58 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14202
INSJÖN
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bra projekt i körbart skick."

Beskrivning

Detta exemplar har gått i Sverige sedan åtminstone 1960-talet. Bilen är från början körd av ägaren till MC-Jansson i Falun. Den är körd året om som bruksbil hela 1960-70-talet.
Motor och växellåda bytt på 80-talet, 4 cyl, 4 vxl. Ej originalmotor och växellåda. Förmodligen från en BMC-bil, Morris Minor 948 cc.
Komplett med sufflett, löstagbara sidofönster och ett skydd att täcka baksäte med. Fällbar framruta. Inredningen är spartansk som det var på den tiden, men hel. Batterifrånskiljare och brandsläckare är monterat, eftersom bilen är försäkrad med ”MHRF-försäkring”
Däcken är gamla men de håller luften, och kan köras med, men bör bytas.

Bilen är fullt körbar med väl fungerande drivlina och belysning m.m.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1950/1950 
 • Första registreringsdatum
  1972-08-17 
 • Avläst mätarställning
  07760 km 
 • Kw / hk
  22 / 30 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Rullar och går. Ryker lite blått vid uppstart.

 • Skick interiör:

  Bra bruksskick.

 • Skick exteriör:

  Finns att göra för att få denna bil i ett toppskick, se bilder.

 • Skick helhet:

  En bil som behöver pyssel och vård men som ändå är fullt körbar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1994-03-04 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1972-08-17 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1972-08-17
Senast godkända besiktning: -
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Singer Nine Roadster tillverkades mellan 1939 och 1955 i cirka 12 700 exemplar. Efter endast sex månader fick produktionen avbrytas när andra världskriget startade. Produktionen återupptogs efter kriget med en del ändringar. Dess närmaste konkurrent var MG:s sportbilar i T-serien, exempelvis TC och TD.

Enligt brittisk tradition var kaross-stommen gjord av trä. I detta fall klädd med paneler i aluminium. Den har stel fram och bakaxel liksom mekaniska bromsar.

Nästan alla bilar efter kriget blev exporterade, några till och med till den gamla kronkolonin Indien.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Insjön

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-11-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG