Visa alla bilder

Mercedes-Benz 300 CE 24v — 1992

Snygg fullutrustad 90-tals coupé som behöver en renovering innan den är klar att tas ut på vägarna.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En bil som behöver renoveras både på utsidan och det mekaniska, startar inte och måste tas från platsen med släp. Väl värd att lägga jobb på då all utrustning finns och den är utrustad med den pigga 24V motorn."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
36 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14231
LJUNGBY
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 300 CE 24v?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En bil som behöver renoveras både på utsidan och det mekaniska, startar inte och måste tas från platsen med släp. Väl värd att lägga jobb på då all utrustning finns och den är utrustad med den pigga 24V motorn."

Beskrivning

Bilen kom till nuvarande ägares samling 2012 och kördes då hem från Blekinge. Han berättar att motorn gick fint men växellådan slirade något. Väl hemma ställdes den undan för att åtgärdas men nu märker han att tiden inte räcker till så han säljer den vidare till en entusiast att ta över.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1992/1992 
 • Första registreringsdatum
  1995-03-23 
 • Avläst mätarställning
  139440 km 
 • Kw / hk
  162 / 220 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Svart skinn 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn startar inte, förmodligen fel på bränsletillförsel. Bilen gick bra vid provkörning nyligen. Växellådan slirar något, vilket märktes när ägaren körde hem den 2012. Ser ut att vara olja i kylarvattnet. Har stått sedan 2012 varför även bromsarna bör kollas. Allt el fungerar såsom sollucka, bakre solgardin, e-stolar, elhissar mm.

 • Skick interiör:

  Snygg originalinteriör med få slitage skador. Förarstolens ryggstöd är mest skavd.

 • Skick exteriör:

  Bör delvis lackeras om för att bli riktigt fin. Framskärmar och bakre stötfångare ska bytas, fina originalskärmar och stötfångare medföljer. Kylarprydnad finns och medföljer. Ej originalfälgar.

 • Skick helhet:

  En härlig och sportig coupé med mycket utrustning (allt el) som efter en renovering blir en samlarbil som bara stiger i värde.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2012-06-05
Ursprungsbesiktning: 1995-02-28 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1995-03-26
Senast godkända besiktning: 2011-02-14
Besiktigad tom: - 2012-02-29
Årsskatt: 2841 Kr
Körförbud: Ja
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Mercedes-Benz W124 är en personbil, tillverkad av den tyska biltillverkaren Mercedes-Benz mellan 1984 och 1996.

124:an introducerades i december 1984. Bilen bröt helt med föregångaren W123 och tekniken byggde istället vidare på den mindre 190:n, men med större kaross och rymligare interiör. Från hösten 1985 kunde man beställa sin sexcylindriga W124:a med Mercedes fyrhjulsdrivningssystem 4MATIC i 1987.

Produktionen uppgick till 2 583 470 exemplar.
I maj 1987 introducerades coupé-versionen. Den byggdes i 141 498 exemplar.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Ljungby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-11-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG