Visa alla bilder
Visa film

Overland Whippet Coach — 1927

Rolig, nätt och liten förkrigsmaskin i ett lättsamt och lättskött skick, och även en förhållandevis lättkörd konstruktion.

Peter Sundfeldt
Värderingsman
Skicka meddelande

"Ren och trevlig farfarsbil, någorlunda lätt att komma till tals med och få flyt i körningen. Fräscht, fint och bra skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
105 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13169
GULLSPÅNG
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
80 - 110 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Värderingsman väst
Skicka meddelande

"Ren och trevlig farfarsbil, någorlunda lätt att komma till tals med och få flyt i körningen. Fräscht, fint och bra skick."

Beskrivning

Den här bilen har rullat som ny i Sverige och enligt tidigare ägare lär den ha gått som taxi i Köping och Kungsör back in the days. Det var också i det området den återuppstod på åttiotalet när en man med det fantasifulla efternamnet Lillsebba renoverade den till det skicket den är idag. Nuvarande ägare blev med bilen mer eller mindre oavsett om de ville ha den eller ej, då den ingick i köpet av ett hus. Det syns också på filmen att bilen är inbodd i sitt garage, liksom.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1927/1927 
 • Första registreringsdatum
  1985-08-26 
 • Avläst mätarställning
  101 
 • Regnr
  BNR228 
 • Chassinummer
  9680944 
 • Kw / hk
  22 / 30 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Plysch 
 • Färg
  Två ton grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn är faktiskt i grunden samma lilla sidventilsmaskin som satt i tidiga Willys Jeep. En fyra på 2,2 liter och 30 hästar, i krigs-Jeeparna hade den effekten dubblerats. Returfjädern på gasen behöver bytas ut eller justeras för enklare och mindre hetsig körning.

 • Skick interiör:

  Helt, rent och fint. Inredningen har hållit sig fräsch se'n renoveringen för knappt 40 år se'n. Trots det lilla baksätet åker fyra personer med bibehållen värdighet i bilen.

 • Skick exteriör:

  Den gröna två-tonslacken ser bra ut och har stått sig bra genom åren. Dörrararnas passning är som de säkerligen var när de var nya; lite marginaler finns det att ta i justeringen.

 • Skick helhet:

  En puttrig och trivsam förkrigare från automobilens barndom i ett fint presentabelt och respektabelt skick för ett långsamt och avstressande veteranbilsbrukande.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-08-17
Ursprungsbesiktning: 1985-08-26 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1986-06-13
Senast godkända besiktning: -
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Fakta om modellen

Willys är mest känd för sin för amerikanska armén utvecklade Jeep, en avrumärke personbilsmärke Overland kom redan 1926 med sin Whippet, en hård konkurrent till Ford T och A, Chevrolet International, De Soto Model K och Pontiac Big Six. Whippet var en för sin tid lätt, snabb, ekonomisk och slitstark bil med en fyrcylindrig sidventilsmotor på 31 hästar och ett vrid påp 122 Nm. Ballongdäck, bromsar på alla fyra hjulen, centralsmörjning och vattenpump var andra moderna finesser. Karossen var kompakt, men rymlig. Med en hjulbas på strax över 100 tum så var den aningen större än Fords allt mer ålderdomliga T-modell och Whippet kom snabbt upp i hundra tusen tillverkade exemplar. Till årsmodell 1927 blev Whippet ett eget märke, men det blev kortlivat. Depressionen var i full gång och försäljningen tappade snabbt farten och märket lades ner redan 1931.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggaren:

Peter Sundfeldt
+46 705 38 80 22
peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till handläggaren:

Peter Sundfeldt
+46 705 38 80 22
peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske inom 2 veckor efter auktionen.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG