Visa alla bilder
Visa film

Citroën 2CV6 Charleston — 1987

Orörd, ofixad, omhändertagen och original. Och lågmilad. Och i princip okörd de senaste 20 åren. Bättre grundförutsättningar för att få till en fin Deux Chevaux Six Charleston Rouge Delage y Noir i ett orört originalskick är svårt att finna.

Peter Sundfeldt
Värderingsman
Skicka meddelande

"Ordna smådetaljerna, lär dig hur du sköter (service och förvaring) en 2CV – om du inte redan vet det – och njut av en finbil i originalutförande i många år framöver. Och låt den förbli sådan, om du vill att även värdet ska bevaras."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
101 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13154
SANDARED
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
80 - 100 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Värderingsman väst
Skicka meddelande

"Ordna smådetaljerna, lär dig hur du sköter (service och förvaring) en 2CV – om du inte redan vet det – och njut av en finbil i originalutförande i många år framöver. Och låt den förbli sådan, om du vill att även värdet ska bevaras."

Beskrivning

Det här exemplaret är tillverkat en vårdag det sista produktionsåret i Frankrike, den 17:e april 1987, i Citroëns klassiska fabrik Levallois i centrala Paris. Bilen är sedan köpt från den belgiska generalagenten och importerad ny till Sverige av ett Stenungsundsföretag som hette Club 800. Genom dem kom många fabriksnya 2CV:s att importeras till Sverige från olika spotmarknader i Europa. Den är rostskyddad som ny och har klarat sig väldigt bra från rostangrepp. Inte bara på grund av rostskyddet, utan främst tack vare en noggrann och omtänksam första ägare som aldrig körde på vintern och alltid förvarade bilen i varmgarage.
Den nuvarande ägaren köpte den spontant år 2000 av sin vän första ägaren och har efter det bara kört ett par hundra mil. Den besiktigades i Oskarshamn 2006, men det är i stort sett det som har hänt med bilen inklusive en transportkörning ner från Stockholm till Kalmar år 2000. Bland dokumentationen finns en fängslande, spännande och noggrant förd körjournal från 1987, där en full tank noterades vid nyleverans i Stenungsund den 26:e juni, till den sista noteringen i augusti 1999.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1987/1987 
 • Första registreringsdatum
  1987-06-25 
 • Avläst mätarställning
  53 114 km 
 • Regnr
  EZD867 
 • Chassinummer
  AZKA00KA212104 
 • Kw / hk
  21 / 29 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Röd/svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Efter stilleståndet har bilen fått sina bromsok renoverade, kopplingen justerad, ett nytt batteri, laddningsreläet kontrollerat och den levereras med en godkänd besiktning. En service med oljebyte, tändstiftsbyte och rundsmörjning av styrleder och spindelledsbultar är nödvändig innan den börjar att brukas. Den eventuella köpare som inte är inbiten 2CV-ägare sedan tidigare får vid leverans mera service– och underhållstips som bland annat inkluderar kontroll av undertrycket i vevhusventilationen, underhåll av fjäderpaket och andra bra kunskaper för att kunna bli en mot bilen omtänksam ägare/brukare.

 • Skick interiör:

  Rattens eker sitter snett nedåt vänster, just som det vara vara på en originalbil, Citroën hade en stilistisk tanke med det. Många 2CV:s får sina rattstänger klåfingrigt och felaktigt justerade till en symmetri med ekern ställd rakt nedåt.
  I övrigt håller inredningen fin klass, stolarnas klädsel är oslitna original, någon oljig fäck som finns på baksätets vänstra framkant åtgärdas förmodligen innan leverans. Blinkersspak och ljusreglage är justerade uppåt, men är lätta att åtgärda till originalets horisontella läge.

 • Skick exteriör:

  Fin, orörd och normalt sliten originallack. Suffletten är även den orörd och i ett bra och spänstigt skick. Öppningen av bakluckan är ombyggd med en slags halvkombi-öppning, något som den svenska importföretaget monterade när den var ny (syns i filmklippet). Konstruktionen förstör så småningom taket, men är å andra sidan lätt att montera bort och återställa. Emblemen bak är blekta, nya finns att köpa för små pengar, liksom de flesta reservdelarna till bilen. Många leverantörer finns både nationellt och internationellt.

 • Skick helhet:

  Övertecknad har och har haft flera 2CV:s, och om jag skulle vilja hitta en orörd lågmilar–Charleston för att ta hand om och bruka i framtiden har det här exemplaret just alla egenskaper, skick och historik att önska. Rolig och lätt att fixa, justera, serva, komplettera och framför allt att bruka, köra och njuta av när allt är åtgärdat. En regelbunden och kunnig skötsel som faktiskt kan utföras av de flesta är sedan allt som behövs för ett förhoppningsvis bekymmersfritt ägande.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2008-11-18
Ursprungsbesiktning: 1987-06-24 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1987-06-25
Senast godkända besiktning: 2006-12-01
Besiktigad tom: - 2007-11-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

En Charleston i Rouge Delage/Noir är den klassiska färgställningen på modellen som inspirerades av tjugotalets Art Deco-färger. Senare följde även färgkombinationerna med vackra namn som Gris Cormoran/Gris Nocturne (grå/grå) och Noir/Jaune Hélios (svart/gul).

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggaren:

Peter Sundfeldt
+46 705 38 80 22
peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till handläggaren:

Peter Sundfeldt
+46 705 38 80 22
peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske inom 2 veckor efter auktionen.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG