Visa alla bilder

SAAB 96 V4 1500 — 1967

Saab 96 V4, första modellåret med den helt nya 1500 V4-motorn. Anmärkningsvärt låg körsträcka, endast 79 327 km på mätaren och endast två ägare.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Senast besiktigad 1990, sedan sess har bilen förvarats i ett garage. Efter en uppstartservice med extern bränsletillförsel fungerar motorn, och bilen rullar fint. För åter få den körbar behövs en fullständig bromsservice, ett nytt batteri, byte av kopplingscylinder, slangar och avgassystem samt en grundlig genomgång."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
37 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16490
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande SAAB 96 V4?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Senast besiktigad 1990, sedan sess har bilen förvarats i ett garage. Efter en uppstartservice med extern bränsletillförsel fungerar motorn, och bilen rullar fint. För åter få den körbar behövs en fullständig bromsservice, ett nytt batteri, byte av kopplingscylinder, slangar och avgassystem samt en grundlig genomgång."

Beskrivning

Denna bil såldes ursprungligen till nuvarande ägarens mor och har spenderat hela sitt liv i Göteborg. 1990 ärvde sonen bilen och hade som avsikt att göra den till sin dotters bruksbil. Hon delade dock inte entusiasmen för denna klassiska Saab. Följaktligen parkerades bilen i ett garage och fick stanna där i 33 år tills vi hämtade in den till vår depå.

Vid uppstartsservicen fungerade motorn fint, men den kräver en fullständig översyn. Även om det finns mindre rostfläckar på karossen och en buckla i en framskärm finns inga större rostproblem. Bilens underrede är rent och fint och kräver inte någon svetsning. Interiören och bagageutrymmet är anmärkningsvärt välbevarat och i originalskick.

En utmärkt möjlighet för restaurering!

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1967/1967 
 • Första registreringsdatum
  1967-06-01 
 • Avläst mätarställning
  79327 km 
 • Kw / hk
  48 / 65 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Ljusgul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn går och bilen rullar fritt, dock är den för närvarande inte körbar och kommer att behöva genomgå en omfattande översyn och service innan den kan brukas. Som tur är finns både nya och begagnade reservdelar lätt tillgängliga och till överkomliga priser. Dessutom är det stödjande Saab-commutity:t på Facebook alltid redo att hjälpa till.

 • Skick interiör:

  Interiören är i utmärkt skick, endast små tecken på slitage och inga skador.

 • Skick exteriör:

  Mindre rostfläckar finns och en buckla på en framskärm, bägge möjliga att åtgärda utan svetsning eller byte av karossdelar. Underredet är i bra skick och kräver ingen åtgärd förutom en svetsreparation i högra hörnet av panelen under bakluckan. Kromdetaljerna, hjulen och navkapslarna är i gott skick. Däcken, även om de är äldre, fungerar fortfarande.

 • Skick helhet:

  Ett utmärkt restaureringsprojekt som ger möjligheten att bevara och njuta av en klassisk Saab. Endast två ägare och lågt miltal.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1990-09-20
Ursprungsbesiktning: 1967-06-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1967-06-01
Senast godkända besiktning: 1990-02-22
Besiktigad tom: 1990-12-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-12-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG