Visa alla bilder
Visa film

Rolls-Royce Silver Shadow V8 6,8 L — 1975

Mycket fin Rolls Royce som behöver lite mekanisk översyn och besiktning.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En bil som är i utseendemässigt toppskick men behöver en service och genomgång av bromsar då den inte har körts på flera år."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
156 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16660
ALVESTA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Rolls-Royce Silver Shadow?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En bil som är i utseendemässigt toppskick men behöver en service och genomgång av bromsar då den inte har körts på flera år."

Beskrivning

Köptes av nuvarande ägare till sin samling 2002 och kördes sparsamt några år. Då lacken var blekt och hade krackelerat på några ställen så beslutade han att lämna den för omlackering i originalkulör. Alla lister och detaljer plockades bort och bilen slipades plåtren och fick ny lack. Sedan dess har bilen mestadels varit förvarad i varmgarage och har inte varit ute på vägarna sedan 2014.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1975/1975 
 • Första registreringsdatum
  1992-04-03 
 • Avläst mätarställning
  64411 
 • Kw / hk
  127 / 173 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Brun metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn går bra utan missljud men behöver service då den är snålt ställd. Bromspedalen tar långt ner.

 • Skick interiör:

  Mycket fin originalinredning med få bruksspår.

 • Skick exteriör:

  Bilen lackerades proffisionellt i för ett 15-tal år sedan och har sedan dess knappt körts. Den har hela tiden varit parkerad i varmgarage och lacken är fortfarande i toppskick. Kromet är i mycket fint skick. Fälgar, däck och övrig yttre utrustning utan anmärkning.

 • Skick helhet:

  En pampig Rolls som efter en service blir en komfortabel lyxbil att njuta av.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1994-09-12 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1992-03-19 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1992-04-03
Senast godkända besiktning: 2014-04-24
Besiktigad tom: 2016-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 6

Fakta om modellen

Silver Shadow blev något av en vattendelare för Rolls-Royce. Traditionen bjöd att de förnämsta märkena såldes bara som chassin, som sedan kläddes av utomstående karossmakare. Men det var en dyr och komplicerad process och nu var detta anrika yrke på utdöende. Efter sextio år av traditionen med erbjuda karosser på ram så chockerade Rolls-Royce etablissemanget 1965 med en ny modern bil med självbärande kaross.Men tiden utvisade att man hade gjort rätt. På 15 år hade man byggt fler Silver Shadow än det hade gjorts Rolls-Roycebilar sedan starten 1904.Den nya modellen fungerade så bra att det dröjde ända till 1977 innan den uppgraderades - Silver Shadow II. 1980 kom en ny generation Rolls-Royce och Bentley, men Shadow hängde på sätt och vis med ännu ett tag - i form av Corniche cabrioleten. Den byggdes ända fram till 1996.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Alvesta

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-12-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG