Visa alla bilder

Opel Standard Special, Coach — 1935

En trivsam 30-talare från Opel, som är i fint skick och som relativt nyligen har fått vederhäftiga renoveringsarbeten utförda.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En 88-åring som bär sina år med heder. En hel del investeringar har gjorts under senare år men tyvärr har den blivit något förbisedd sista månaderna. En käck liten vagn som är både åkbar och relativt lätt att hålla igång."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
55 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16614
TYRESÖ
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Opel Standard Special, Coach ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En 88-åring som bär sina år med heder. En hel del investeringar har gjorts under senare år men tyvärr har den blivit något förbisedd sista månaderna. En käck liten vagn som är både åkbar och relativt lätt att hålla igång."

Beskrivning

Den här vagnen är troligen såld ny i Sverige. Finns kopior på äldre dokument tb till 30-talet. På senare år har bilen renoverats med ny lackering, nytt krom samt ny klädsel och mattor. Den kördes senast i somras men behöver nu en genomgång, uppstod ett problem med bränsletillförseln. Bilen var med i TV-Serien om Hajby-affären. Tyvärr har den nu stått utomhus en tid och är väl värd att få komma in i värmen och få lite bry och omvårdnad. Med bilen följer diverse dokument och en trevlig bagagelåda.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1935/1935 
 • Första registreringsdatum
  1989-10-24 
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  17 / 23 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Mörkröd tygklädsel och tygmattor 
 • Färg
  Mörkröd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Allt skall enligt uppgift vara i bra skick och välfungerande men problem har uppstått med bränsletillförseln. Ej startad och provkörd. Allt ser dock fint ut och vagnen bör vara enkel att få igång igen.

 • Skick interiör:

  Mycket trivsam och fin invändigt .Ny och omsydd klädsel och mattor i fint skick. Nu skulle bilen må bra av att få komma in i värmen. Lätt smuts och lite fukt som behöver tas om hand.

 • Skick exteriör:

  Fin och nyare lackering med nytt krom och pegamoidtak. Fina fälgar och tidstypiska däck. Finns någon blessyr på en skärm och vid dörrgångjärn.

 • Skick helhet:

  Den här vagnen i ett fint skick men behöver lite hjälp på traven för att bli körklar igen. Såväl tillverkaren som modellen, är motorhistoriskt intressant. Det är klassiker med samlarstatus från mitten av 30-talet, när även Europa fick serietillverkade folkbilar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 202 1-11-08
Ursprungsbesiktning: 1989-10-03 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1989-10-24
Senast godkända besiktning: -
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Opel grundades av Adam Opel 1862 och hade snabbt en framgångsrik försäljning av symaskiner. År 1886 började företaget tillverka cyklar och blev snabbt Tysklands största tillverkare av tvåhjulingar. De första bilarna tillverkades 1898 men blev en flop men skam de som ger sig. År 1902 gjorde man ett nytt försök i samarbete med franska Darracq, nu gick det bättre. Företaget växte och under 20-talet blev de en av de största fordonstillverkarna i Tyskland och Europa. GM köpte in sig i Opel i slutet av 20-talet och år 1931 förvärvade de aktiemajoriteten i bolaget.

Opel P4 med 1,2 liters motor kom 1935 och tillverkades till och med 1937, då den efterträddes av Opel Kadett.

Den mer påkostade modellen Standard Special av P4:an, hade bl.a. reservdäcket monterat i höger framskärm. Bagageräcket var också originalmonterat på denna dyrare modell. Toppfart angavs till 85 km/h vilket också var den maximala marschfarten.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Tyresö

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-12-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG