Visa alla bilder
Visa film

Austin Mini 1000 — 1976

En blå glädjespridare i originalutförande, tre ägare och få mil.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Förutom en omlackering är den här käcka vagnen i ett relativt orört originalutförande. Såväl som förare och/eller åskådare, blir man på bra humör. Vi fotografering och provkörning var det många glada tillrop och tummen upp. Det finns detaljer att förbättra men samtidigt är det en tidskapsel, som har använts och brukats. Extra intressant för oss i Sverige, är ju att såväl lykttorkare samt avgasreningspumpen finns kvar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
58 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16640
NACKA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Austin Mini 1000?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Förutom en omlackering är den här käcka vagnen i ett relativt orört originalutförande. Såväl som förare och/eller åskådare, blir man på bra humör. Vi fotografering och provkörning var det många glada tillrop och tummen upp. Det finns detaljer att förbättra men samtidigt är det en tidskapsel, som har använts och brukats. Extra intressant för oss i Sverige, är ju att såväl lykttorkare samt avgasreningspumpen finns kvar."

Beskrivning

Bilen registrerades i Sverige i juni 1976. Förste ägare var en dam, som förvärvade den Tahitiblå bilen med Regalklädsel i februari 1977. Ägare nummer två, from april 1995, var en släkting. Från början är bilen rostskyddsbehandlad och har klarat sig bra. Någonstans under deras ägarskap har bilen blivit omlackerad i originalkulör. Miltalet är drygt 4.000 Mil. Vid besiktning 1991 var mätarställning under 2.000 Mil och senare besiktningspapper visar att den endast gått drygt 2.000 Mil sedan 1991, vilket kan indikera att mätaren ej har slagit om. Nuvarande ägare har ägt bilen sedan i maj 2007 och är tredje ägare. Han har brukat den som entusiastbil varvat med körningar av en Lambretta. I november 2015 gjordes en genomgång och rejäl service. Strålkastartorkarna finns och medföljer, så även kopia på första köpehandling samt instruktionsböcker och diverse besiktningsprotokoll. Bilen är nyligen besiktigad och körklar.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1976/1979 
 • Första registreringsdatum
  1977-02-21 
 • Avläst mätarställning
  41 504 km 
 • Kw / hk
  27 / 37 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Blått tyg och tygmattor 
 • Färg
  Mörkblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen startar lätt och när den blivt varm fungerar den klanderfritt. Vid provkörning uppskattar man självklart den härliga gokartkänslan. Alla funktioner fungerar väl, möjligen lite slir i kopplingen. Underredet är ej kontrollerat på lyft men förefaller vara i gott skick, inga kommentarer vid senaste besiktning. Motorutrymme i skapligt skick men kan snyggas till.

 • Skick interiör:

  Inredning i originalskick. Instrument och paneler likaså och allt förefaller fungera som det skall. Innertak i fint skick, så även stolar och baksäte. Har tidigare varit överdrag på. Tygmattorna är slitna och missfärgade men ljudisolering och plåt därunder i osedvanligt bra skick. Bagageutrymme i skapligt skick men batteriskyddet är slitet. I övrigt fint bevarat och under reservhjul i bra skick.

 • Skick exteriör:

  Omlackerad, lite osäkert om det är hela eller delar av bilen. Taket har lite sprutspackelknotter. I övrigt finns blessyrer och spår av brukande. Jäser nertill mot dörr/tröskel vid framskärmen på förarsidan. Finns skador bak samma sida på plåt och stötfångare i bak. Fälgarna har ytrost, däcken ok. I övrigt är glas, blankt och gummi i bra skick. Plastkromet längs hjulhus och nederkanter är patinerat och gulnat.

 • Skick helhet:

  Här kan man tuta och köra som det är, eller fixa till efter smak. Oavsett vad nästa ägare vill och gör, så får man här en ikon i relativt orörd 70-tals kostym. En härlig klassiker och fin liten vagn, att njuta av.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-07-15
Ursprungsbesiktning: 1976-06-24 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1977-02-21
Senast godkända besiktning: 2023-10-25
Besiktigad tom: 2025-10-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Mini - en motorhistorisk ikon. Är man det minsta intresserad av motorhistorik, vet man att Alec Issigonis konstruerade modellen och att konceptet med en tvärställd motor fram, framhjulsdrift och därmed goda innerutrymmen i en liten vagn var och är ett framgångsrecept som håller än idag.

Minin såg dagens ljus redan 1959 och tillverkades av BMC 1959-1969, Leyland 1969-1984 och därefter Rover Group fram tom 2000. Sedan var det stopp för den ursprungliga modellen. Fast den lever vidare i ny skepnad, genom BMW.

Minin var älskad då och är minst lika älskad nu - den är helt enkelt odödlig och lika brittisk som Beatles, tweed och ljummen öl..

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Nacka

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-12-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG