Visa alla bilder
Visa film

Volvo PV 444 B4B — 1947

En tidig utgåva av Volvo's PV. En nästintill orörd originalbil med få ägare. Nu framplockad och startad efter många år i garaget.

Ulf Olsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Körbar PV i originalutförande som fått en omlack på 80-talet. Behöver bromsreparation. Nästan alla tidiga detaljer, som knappt går att hitta, sitter på sina platser. Bilen har små lackblåsor på några ställen vilket är vanligt från renoveringar som gjordes under 80-90 talet."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
51 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15438
OLOFSTRÖM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ulf Olsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Körbar PV i originalutförande som fått en omlack på 80-talet. Behöver bromsreparation. Nästan alla tidiga detaljer, som knappt går att hitta, sitter på sina platser. Bilen har små lackblåsor på några ställen vilket är vanligt från renoveringar som gjordes under 80-90 talet."

Beskrivning

Första årgången av Volvo PV som lanserades 1944 och började säljas 1947. Mycket välhållet och fint originalskick. Har alltid rullat i södra Sverige. Senaste ägaren har haft bilen i åtta år. Tidigare ägare, som hade bilen från 1974 till 2012, jobbade som mekaniker på aukt. Volvo verkstad och det syns att han har vårdat bilen väl och kört vackert med bilen då man inte hittar några skador. Körriktningsvisare (pilar) i dörrstolpar på dessa tidiga bilar.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1947/1947 
 • Första registreringsdatum
  1947-01-01 
 • Avläst mätarställning
  173120 km 
 • Kw / hk
  28 / 40 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen är uppstartad och körd cirka 1 mil på vägen efter att varit avställd sedan 1984. Man ser på en skylt att B4B motorn är en utbytesmotor. Bilen behöver en översyn av huvudbromscylindern, då pedalen är stum, men handbromsen funkar felfritt. Vattenpumpen läckte lite vatten vid provkörning behöver nog smörjas upp bara.

 • Skick interiör:

  Fint välvårdat originalskick på inredningen, komplett baksäte i originalutförande finns med i bilen.

 • Skick exteriör:

  Många av de eftertraktade tidiga speciella delarna till dessa bilarna sitter på plats. Allt original förutom att den är lackad för 20-30 år sedan. Det har kommit lite sprutspackelresningar (småblåsor) under lacken.
  Kederlisten mellan kaross och skärmar har spruckit på vissa ställen. Ingen synlig rost någonstans och gott om Tectyl i hålrum och undertill.

 • Skick helhet:

  Bilen har endast haft 4 ägare genom åren och har klarat sig ovanligt bra från skador och rost. Original utbytesmotor. Serva upp eller byt bromsdetaljer så blir bilen fullt användbar igen. Bilen är besiktningsbefriad. Mätarställningen är 17.000 mil och det kan stämma med tanke på skick på inredning och andra detaljer.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1984-10-29
Ursprungsbesiktning: 1947-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1947-01-01
Senast godkända besiktning: 1984-07-03
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Olofström

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Brocenter Olofström
Ulf Olsson
Telefon: +46 706 34 05 12

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-11-24.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG