Visa alla bilder
Visa film

Volvo Duett B18 — 1968

Gotlands Duett i härligt patinerat skick. Filmbil från inspelningen av "The girl with Dragon Tattoo" som går fint och är helt körklar.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Mekaniskt väl fungerande och uppgraderad, utseendemässigt en härlig patina. Mätarställning osäker men har förmodligen gått över 20 000 mil."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
77 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15493
OLOFSTRÖM
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Mekaniskt väl fungerande och uppgraderad, utseendemässigt en härlig patina. Mätarställning osäker men har förmodligen gått över 20 000 mil."

Beskrivning

Bilen är såld ny på Gotland och rullat där fram till 2010 då nuvarande ägare köpte bilen. Vid samma tidpunkt som köpet så hade Film AB Malte Forsell sett ut denna bil att användas till inspelningen av "The girl with Dragon Tattoo" med Daniel Craig och Roney Mara. Det krävdes lite övertalning av nye ägaren att låna ut sin fina Duett men till slut gav han med sig och bilen användes i filmen. Det medföljer en video med denna film.

När han fick tillbaka bilen har den använts sommartid. Då golvet var lite rostigt beslutade han lämna bilen till en välrenommerad bilplåts verkstad för byte av golv i kupén (se bilder). Då bilen utvändigt var bra och hade en fin patina så lämnade han den orörd.

Nu har samlingen av bilar ökat så denna behöver säljas då plats behövs för nya objekt.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1968/1968 
 • Första registreringsdatum
  1967-11-24 
 • Avläst mätarställning
  02539 Km 
 • Kw / hk
  55 / 75 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Galon 
 • Färg
  Blå / vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn går fint och bilen fungerar väl. Nyligen uppgraderad med nya bromsskivor fram samt helt nytt bromssytem i övrigt.

 • Skick interiör:

  Inredning i bra skick med fin patina, småskador finns.

 • Skick exteriör:

  En äldre omlackering som hållt sig fint, finns några krackeleringar samt småskador. Golvet i kupén är utbytt av professionell bilplåtslagare (se bilder). Krom och lister i bra skick med små bruksspår. Fälgar och däck utan anmärkning.

 • Skick helhet:

  En Duett i fint körklart skick som medverkat i inspelningen av "The girl with a Dragon Tatoo". En video medföljer bilen.

  Bilen är helt körklar och fungerar utmärkt, en trevlig reklampelare för företaget.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-09-09
Ursprungsbesiktning: 1967-11-24 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1967-11-24
Senast godkända besiktning: 2022-09-09
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 9

Fakta om modellen

Volvo Duett tillverkades från 1953 till 1969. Den sista Duetten var kungsblå och lämnade bandet den 11 februari 1969. Den hade chassinummer 97 299 och finns på Volvo Museum. Sammanlagt hade då drygt 93 000 Duetter och 4 200 leveranschassin producerats.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Olofström

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-12-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG