Visa alla bilder

SAAB 96 2T Sedan — 1965

Klassisk svensk SAAB 96 tvåtakt, med samma ägare de senaste 21 åren. Den är i ett bra, användarvänligt skick och körbar, det vill säga en idealisk bil för den som letar efter en trevligt klassiker att kunna njuta av, men till ett rimligt pris.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Den går bra, precis som alla tvåtaktare gör när de är ordentligt uppvärmda. Startar enkelt, växlar smidigt och har bra bromsar och däck. Besiktningsbefriad och därmed redo och klar att köras hem om så önskas."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
27 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15491
NYKIL
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Den går bra, precis som alla tvåtaktare gör när de är ordentligt uppvärmda. Startar enkelt, växlar smidigt och har bra bromsar och däck. Besiktningsbefriad och därmed redo och klar att köras hem om så önskas."

Beskrivning

Nuvarande ägaren köpte bilen för 21 år sedan i Linköpingstrakten. Ägaren avgudar Saabar och äger ytterligare två som håller på att restaureras. Under de 21 åren han ägt bilen, har den alltid använts som en vardagsbil under sommaren och har skötts och reparerats vid behov. Karossen är sedan innan, till största delen svetsad i undersida av trösklarna och i innerskärmarna i motorrummet. Det finns vissa bucklor, blåsor, färgskav. Det finns även lite rost i dörrarnas nedre innerkant och runt bägge framblinkers.

Trots dessa mindre problem så klarade den sin sista besiktning och är numera besiktningsbefriad.
En rolig och användbar klassiker som både har ett rimligt pris och är redo att köras hem. Perfekt bil för någon som vill ge sig in i den klassiska bilvärlden på en begränsad budget.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1965/1965 
 • Första registreringsdatum
  1965-06-21 
 • Avläst mätarställning
  72019 
 • Kw / hk
  28 / 39 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil/vinyl 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Under provkörningen startade bilen lätt och går fint och smidigt i både motor, växellåda och bromsar. Vid provkörning saknades ett fäste till luftrenaren, detta har åtgärdats av ägaren nu. Bilen är skatte- och besiktningsbefriad för resten av sin livstid. Bra däck och fälgar.

 • Skick interiör:

  Inredningen är i gott skick och komplett, bra säten, innertak och gummimattor. Det finns en del märken och slitage på bl.a dörrsidor och handtag, samt ett spricka i instrumentbrädans vinyl. En fin gammal radio/kassettspelare med högtalare ingår.

 • Skick exteriör:

  Bilen har diverse äldre svetsarbeten, bucklor, småmärken och rostblåsor på bl.a nedre dörrkanter, samt runt blinkers fram som tidigare nämnts. Lacken är i ok skick, men med repor och märken. Tidigare ägare hade tänkt att fortsätta att köra den som den är, och sedan kanske renovera den senare. Detta är kanske är en lämplig plan även för bilens nye ägare?

 • Skick helhet:

  Detta är en egentligen fantastisk klassisk bruksbil, som antingen kan renoveras eller fortsätta köras som den är. Den är lätt och enkel att äga och kul och trevlig klassiker till ett överkomligt och rimligt pris.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2016-06-02
Ursprungsbesiktning: 1965-06-21 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1965-06-21
Senast godkända besiktning: 2016-08-24
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 9

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Nykil

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-12-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG